Луксозно селище с 30 сгради, предназначени за продажба, вдига благоевградският

...
Луксозно селище с 30 сгради, предназначени за продажба, вдига благоевградският
Коментари Харесай

Благоевградски милионер с атрактивна инвестиция

Луксозно населено място с 30 здания, предопределени за продажба, подвига благоевградският милионер Иван Чапов в Разлог. Общата им повърхност ще е 35 784 кв.м. Фирмата му „ Катарино Пропърти “ ЕООД се е спряла на 2 местности в планинския град – Герене и Банище, които са прилежащи на хотела му „ Катарино “. Още през 2006 година те са получили статут на терени за жилищно застрояване, имат публикуван и координиран Подробен устройствен план, само че откакто 3 година градеж по този начин и не почнал, сега терените се водят аграрни земи и се нуждаят от цялостен набор нови разрешителни за градеж.

Къщите ще са дребни – едноетажни, със застроена повърхност от 100 кв.м, пред всяка от тях ще има по 2 паркоместа и доста зеленина, прецизира struma.bg. Бъдещите им притежатели авансово ще декларират желанието си дали желаят да се отопляват с климатици или с пелети. Електрозахранването на селцето ще се реализира от електропровод „ Бачево “, като всяка от къщите ще има личен трансформаторен пост. Край парцела минават тръбопровод и канализация, тъй че Чапов ще се нуждае единствено от разрешителни за присъединение. Няма да му се наложи да прави и път за достъп, тъй като в съседство има асфалтов.

Това е следващата голяма инвестиция от страна на предприемача, чиято съществена компания „ Хидроенергийна компания” АД /ХЕК/, учредена през 2014 година с капитал от 20 млн. лева, го направи синоним на повече от съумял човек. Успешни са и другите му компании: „ ХК Стадион” ЕООД, която шие работните дрехи на ангажираните във компаниите му над 600 души; „ Пастир” ЕООД – компания за преправка и търговия със селскостопанска продукция; „ ХК Пелетек” ЕООД, която търгува със строителни материали; строителната „ Ридина” ООД и други С „ ХК Орбита” ЕООД Чапов взе през 2014 година оценения на 1 288 640 лева някогашен комплекс „ Орбита” до Благоевград и го трансформира в съвременен хотел, с „ Катарино СПА хотел” ЕАД пък купи оповестения от банка за обмен едноименен разложки хотел, до който ще строи новото си населено място, направи и пивоварна за жива бира и 6 къщи до хотела. В Разлог Чапов подвига и състезателен мегакомплексна повърхност от 102 989 кв.м общинска земя, който ще стопанисва на концесия за период от най-малко 35 година Тази година пък предприемачът е решил да прави винарна на мястото на конюшните си в благоевградското село Дъбрава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР