Луксозните ваканции на украинския президент Петро Порошенко и на главния

...
Луксозните ваканции на украинския президент Петро Порошенко и на главния
Коментари Харесай

Луксозните почивки на Порошенко и главния прокурор предизвикаха възмущение в Украйна


Луксозните ваканции на украинския президент Петро Порошенко и на основния прокурор, който му е непосредствен, провокираха отвращение измежду украинците, чиято страна е изправена пред огромна корупция измежду елита и е измежду най-бедните в Европа.

Малко откакто посрещна Нова година в Украйна Порошенко, който пътуваше тайно, и 10 от околните му родственици другари отпътуваха за седмица във почивка на частен остров от архипелага на Малдивите, разкри на 18 януари предаването „ Схеми ” по американското Радио „ Свобода ”, за което заяви и украинската телевизия.

Две седмици след тези разкрития същото предаване разгласи във вторник, че основният прокурор Юрий Луценко е бил на фамилна почивка на Сейшелските острови и е платил 52 000 евро за жена си, дребния си наследник и за себе си.

Двете следствия на „ Схеми ” провокираха вълна от отвращение в страната.

Време е туристическите организации да провеждат пътувания „ Следвайте Порошенко и Луценко ”: на Малдивите, Сейшелите, Панама ”, написа във Facebook депутатът Сергий Летченко.

Главният прокурор се отбрани и сподели, че пътуването му е коствало по-малко от 20 000 $ и е било платено от огромния му наследник, по случай 30-годишнината от брака на съпрузите Луценко.

Президентството удостовери, че Порошенко е бил на частно посещаване на Малдивите и увери, че той е платил персонално пътуването си.

Въпреки това пътуването му провокира остри рецензии в страната, където междинната заплата е равностойна на 250 евро. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР