„Лукойол“ смята през следващата година да увеличи добива на въглеводороди

...
„Лукойол“ смята през следващата година да увеличи добива на въглеводороди
Коментари Харесай

„Лукойл“ планира да увеличи добива на въглеводороди с 1 % през 2019 г.


„ Лукойол “ счита през идната година да усили добива на въглеводороди с 1 % спрямо 2018 година, само че това ще зависи и от решението на ОПЕК+, което може да бъде взето през декември. Това съобщи вицепрезидента, отговарящ за корпоративното развиване и активността с вложителите Павел Жданов по време на телефонна конференция. Той означи, че през 2018 година добивът на въглеводороди на компанията ще се усили с 3,5 %, с помощта на плана в Узбекистан, което е 3 пъти повече от в началото плануваните.

Топ мениджърът сподели също по този начин, че капиталовложенията на „ Лукойл “ през 2018 година ще са 8 милиарда $ или 500 милиарда рубли, оповестява Интерфакс.

„ Положихме огромни старания, с цел да понижим разноските и в този момент чакаме, че капиталовложенията през тази година ще са с 5-10 % по-малко от плануваните.Този резултат ще продължи и през идната година. Това значи, че без значение от това, че ще изразходваме повече средства за ускоряването на темповете на рандеман, ние не чакаме, че капиталовложенията ни, като се изключи договорите за услуги няма да надвишават базовото ни равнище от 8 милиарда $, което поради курса на рублата няма да надвиши 500 милиарда рубли “, сподели Жданов.

През 2017 година „ Лукойл “ доби 87,4 млн. тона петрол. През тази година компанията възнамерява да усили добива на нефт с 1 %.

За 9-те месеца „ Лукойл “ усили добива на въглеводороди с 3,7 % - до 2,3 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР