ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД излезе с позиция по темата за

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД излезе с позиция по темата за
Коментари Харесай

„Лукойл” с позиция: Настояваме да спрат всички безпочвени обвинения и клевети

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД излезе с позиция по тематиката за налозите, които заплаща.

„ В отговор на продължаващия политически напън управлението на „ Лукойл ” отговорно декларира, че извършва всички свои отговорности към бюджета на България и заплаща всички планувани от закона налози в откритите периоди. Общата сума на налозите, платени в хазната за 2022 година, възлиза на близо 685 млн. лева, от които 90 млн. са корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска. За деветте месеца на актуалната година Дружеството е изплатило близо 647 млн. лв., от които 153 млн. лв. предплатено изплатени корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска ”, декларират от сдружението.

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД може би е единственият стопански оператор в Република България, който със специфичен закон се полза с 55% налог облага (корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска). А заявките пред медиите за в допълнение изискуем налог от 1 милиарда лв. са напряко неуместни. Първо, разликата сред котировките на Brent и Urals от дълго време не са 30$/барел и към днешна дата е 6-7$/барел и, второ, - в осъществяване на отговорностите си, произлизащи от 6-я пакет наказания, Дружеството от 2023 година планово минава към преправка на неруски нефтове ”, допълват оттова.

В позицията се споделя още, че „ внушенията, че „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД нарушава европейския правилник, като изнася нефтопродукти, създадени от съветски петрол за страни от Европейски Съюз, изрично не дават отговор на истината и това може да бъде доказано от Агенция „ Митници “. Също толкоз голословни и погрешни са изказванията, че сдружението взе участие в корупционни схеми с политици и държавни служители ”.

Ръководството на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД упорства да бъдат прекъснати всички несъстоятелни и безпочвени обвинявания и клюки, и декларира, че ще употребява правото си да пази ползите и деловата си известност с всички налични и законни средства. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР