Луковите зеленчуци - кромид, праз, чесън, шалот, намаляват рязко риска

...
Луковите зеленчуци - кромид, праз, чесън, шалот, намаляват рязко риска
Коментари Харесай

Кромидът и чесънът намаляват риска от рак на дебелото черво

Луковите зеленчуци - кромид, праз, чесън, шалот, понижават внезапно риска от рак на дебелото черво, потвърдиха китайски учени, представени от в. " Дейли мейл ".

Такъв резултат се реализира с 16 кг от представителите на подсемейство лукови годишно. Това е към 45 гр на ден - колкото един кромид.

Учените от Китайския медицински университет в Шънян са обхванали в проучването си 1600 мъже и дами. Резултатите им демонстрират, че вероятността да развият рак на дебелото черво, е със 79% по-малка за най-големите последователи на кромида и чесъна.

Известно е, че биоактивните съставки на луковите растения защищават от рак на гърдата и на простатата. " Колкото повече лукови зеленчуци яде човек, толкоз по-добре " - увери ръководителят на проучването доктор Чжъ Ли.

За проучването си учените са сравнили метода на хранене на 833 пациенти с рак на дебелото черво и същия брой здрави доброволци.-->

Начинът на готвене също има значение. Варенето на кромида да вземем за пример понижава потребните съставки. Рязането и мачкането на пресния чесън усъвършенства усвояването им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР