Лукът, чесънът и солта формират основното трио на кухнята, те

...
Лукът, чесънът и солта формират основното трио на кухнята, те
Коментари Харесай

Използвайте зелени подправки и ще се радвате на тези ползи

Лукът, чесънът и солта образуват главното трио на кухнята, те се употребяват за подправяне на съвсем всичко, което вършим всекидневно. Но можем да стигнем по-далеч, трансформирайки елементарните ястия с нови усети, аромати и цветове, употребявайки евтини и лесни за намиране билки и подправки. 

Освен това  прибавянето на повече подправки към вашата диета е здравословно, тъй като можете да намалите количеството сол в храната си. От значително значение за хипертониците и подобаващ за тези, които са деликатни към здравето. 

Ще ви познаем с някои билки, които могат да се употребяват всекидневно за изненада в кухнята:

Розмарин: със заострени и тънки листа, той има доста мощен мирис, би трябвало да се употребява деликатно, защото в остатък той може изцяло да господства над усета на ястието. Отвъд листата можете също да добавите клона към вашите предписания. Отличен е за алено месо, пилешко месо, свинско и в печени бобови растения, изключително картофи. 

Кориандър: сходно на розмарина, той има доста мощен усет, би трябвало да се употребява деликатно. Той е превъзходен за риба, морски блага и салати, защото внася прохлада в храната.

Мента: ментата е малко по-силна и пикантна, чудесна е за агнешко месо и за гарнитура на десерти и летни питиета.

Риган: пресни, тези билки се употребяват в меса, доматени сосове и несъмнено във всичко, което вършиме с топено сирене.

Магданоз: с мек и пресен усет и плоски, заострени листа, магданозът се съчетава добре с всичко, само че би трябвало да се прибавя към ястието, когато завърши.

Мащерка: с фини и деликатни клони мащерката работи добре с меса със мощен усет. И предложение: може да се употребява в бонбони!

Градински чай - Силен на усет, cudesен е за свинско и паста, само че не мислете да го употребявате за нещо сладко. 

Босилек: Много хора бъркат босилека с майорана, само че те са разнообразни билки. Характерно за италианската храна, това е доста добра композиция за доматени сосове и бобови растения като тиквички, патладжан, тиква и картофи.

Зелен лук: стъблото е идеално за декорация на всяко ядене, носи прохлада за омлети, картофи и ориз. 

Всички тези билки могат елементарно да бъдат засадени у дома и без да заемат доста място.  

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР