Луганск. Въоръжените мъже и танковете по улиците на Луганск повдигнаха

...
Луганск. Въоръжените мъже и танковете по улиците на Луганск повдигнаха
Коментари Харесай

„Московский комсомолец“: Опитът за преврат в Луганската народна република: Експерт предвижда развитието на събитията

Луганск. Въоръжените мъже и танковете по улиците на Луганск повдигнаха голям брой въпроси. Кой срещу кого противостои в столицата на ЛНР? Ръководителят на републиката Игор Плотницки твърди, че истината е на негова страна, а отправеният в оставка началник на локалното Министерство на вътрешните работи Игор Корнет се е опитал да разклати обстановката в ЛНР. Уволненият министър, в противен случай, убеден е, че правият е той: в администрацията на ръководителят на републиката са се притаили изменници. И сътрудниците на Плотницки го заблуждават, в действителност те работят за Украйна. За това по какъв начин може да приключи това противостояние, съветското издание „ Московский комсомолец “ попита специалиста Борис Рожин от Центъра за военно-политическа публицистика.
„ Ситуацията е обвързвана с битката за властови компетенции и контрола над икономическите потоци. Конфликтът се развива още от октомври, а е обвързван с това, че Министерство на вътрешните работи е препятствало редица схеми на украинския олигарх Курченко, който още има въздействие в ЛНР. Всичко това припомня на събития с двугодишна отминалост, когато някогашният началник на Министерството на отоплението, енергетиката и въглищната индустрия Дмитрий Лямин влезе в спор с управляващите на републиката. Тогава обстановката беше позволена посредством Москва “.
„ Според мен, събитията в ЛНР могат да завършат по два метода – или Корнет ще бъде сплескан, или ще бъде открит компромис. Не е изключено и този път да се наложи интервенция на Москва, защото тя не е заинтригувана във вътрешни спорове в републиката. Вероятността да бъде махнат Плотницки е много по-малка. Той има сериозен поръчител – подписът под Минските споразумения, на които Москва разпорежда огромни очаквания “.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР