Луфтханза отмени повече от 1000 полета заради стачка, която ще

...
Луфтханза отмени повече от 1000 полета заради стачка, която ще
Коментари Харесай

Луфтханза отмени повече от 1000 полета заради стачка утре

" Луфтханза " анулира повече от 1000 полета поради стачка, която ще стартира на следващия ден, 27 юли. Германският синдикат Ver.di прикани личния състав за еднодневна стачка на фона на продължаващите договаряния за заплатите, засягащи към 20 000 души от работещите за самолетния транспортьор.

Стачката ще засегне летищата във Франкфурт, Дюселдор, Мюнхен и Берлин, и ще продължи от 03.45 часа локално време в сряда до 06.00 часа сутринта в четвъртък.

Това може да докара до нов безпорядък на немските летища по време на натоварения летен туристически сезон, оповестява организация Ройтерс, представена от БНР. Досега Ver.di и " Луфтханза " са провели два кръга договаряния за заплатите, като идващият кръг е плануван за 3 и 4 август. Сега Ver.di упорства за нарастване на заплатите с 9,5% за интервал от дванадесет месеца, като самото трудово заплащане би трябвало да бъде увеличена с най-малко 350 евро. Предполага се, че нарастването на заплатите ще докара до огромни разлики за най-нископлатения личен състав.

" Луфтханза " предложи от своя страна нарастване от 150 евро на месец до края на тази година и още 100 евро от началото на 2023 година, плюс нарастване с 2% от средата на 2023 година според от финансовите резултати на компанията. Профсъюзът Ver.di обаче отхвърли предлагането, заявявайки, че е незадоволително за компенсиране на възходящата инфлация, която доближи 8,2% в Германия през юни.

Заместник-председателят на Ver.di Кристин Беле изясни, че настояванията на синдиката са свързани с претоварването на личния състав на самолетната компания и с неналичието на личен състав, както и поради високата инфлация и проектите за тригодишно понижаване на заплатите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР