Лудогорец стана футболен шампион на България за седма поредна година.

...
Лудогорец стана футболен шампион на България за седма поредна година.
Коментари Харесай

Загуба на ЦСКА в Пловдив донесе седма поредна титла на "Лудогорец"

Лудогорец " стана футболен първенец на България за седма поредна година. Тимът от Разград си подсигурява купата четири кръга преди края на сезона, откакто ЦСКА загуби с 1:2 от " Ботев " (Пловдив) и остана на 13 точки от първото място.

Червените можеха да отсрочат с един кръг коронясването на " Лудогорец ", само че пропуснаха дузпа в 95-ата минута на мача. Тимът на Стамен Белчев записа трети следващ мач без победа след равенствата с " Берое " (1:1) и " Левски " (2:2) и продължи срутва си след загубата от " Лудогорец " с 2:3 в Разград и отпадането от " Левски " за Купата на България.

Жоао Пауло откри резултата на стадиона в кв. Коматево в 31-ата минута. Хеан Бланко изравни единствено три минути след почивката. Равенството обаче се задържа единствено седем минути, преди Стивън Петков още веднъж да изведе домакините напред.

В 77-ата минута " Ботев " пропусна страхотна опция да реши мача с трети гол, откакто Пауло се откъсна очи в очи с Витаутас Черниаускас, само че стреля около вратата.

Футболистите на ЦСКА изиграха следващия си неоснователен мач и през по-голямата част от мача нямаха ясна иедя по какъв начин да стигнат до чисто голово състояние. Едва в последните десетина минути гостите съумяха да осъществят напън, който не докара до нищо повече от няколко блокирани удара.

Малко след приключването на добавените три минути основният арбитър Драгомир Драганов отсъди дузпа за игра с ръка на Веселин Минев на голлинията и изгони бранителя на " Ботев " с пряк червен картон за попречване на гол. Вратарят Даниел Кайзер обаче избави удара от бялата точка на Хеан Бланко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР