Лудогорец ще се изправи срещу Андерлехт в 1/16-финалите в Лигата

...
Лудогорец ще се изправи срещу Андерлехт в 1/16-финалите в Лигата
Коментари Харесай

Лудогорец среща Андерлехт

Лудогорец ще се изправи против Андерлехт в 1/16-финалите в Лигата на конференциите. Това отреди жребият в Нион. Първата среща е на 16 февруари в Разград, а реваншът е седмица по-късно в Белгия.
Андерлехт е 34-кратен първенец на страната, което е връх. Белгийският гранд може да се похвали с пет европейски оценки - една купа на УЕФА, две КНК и две Суперкупи на Европа.
Потенциални противници на българския доминатор бяха още Фиорентина и Партизан. В историята на българския първенец това ще бъде втори белгийски тим, който ще срещне в евротурнирите.
През сезон 2020-2021 Лудогорец беше в една група с Антверпен в Лига Европа, като записа две загуби (1:2 и 1:3). Андерлехт приключи трети в локалното състезание предишния сезон, а сега е едвам 11-и в класирането.
Българският отличник доближи до елиминациите в третия по мощ шампионат, откакто приключи трети в групата си в Лига Европа зад Бетис и Рома.
Това ще бъде дебютно присъединяване за разградчани в тази конкуренция, която започва доскоро повече от година. Българският първенец се завръща в елиминациите на евротурнирите след 2020 година, когато игра с Интер в 1/16-финалите в Лига Европа. В последните два сезона Лудогорец отпадаше от групите, завършвайки непроменяемо четвърти.
Съперничеството, което събира погледите на този стадий от Лигата на конференциите, без подозрение е Брага - Фиорентина. Португалците се показват чудесно в локалното състезание, до момента в който " Ла Виола " носи италианските турнирни обичаи.
Финалът този сезон е на 7 юни на " Фортуна Арена " в Прага.
Жребият: Карабах - Гент, Трабзонспор - Базел, Лацио - ЧФР Клуж, Будьо/Глимт - Лех Познан, Брага - Фиорентина, АЕК Ларнака - Днипро, Шериф Тираспол - Партизан, Лудогорец - Андерлехт.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР