Лудогорец приключи участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига

...
Лудогорец приключи участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига
Коментари Харесай

Край! Лудогорец потегли към девета титла на България

Лудогорец завърши присъединяване си в тазгодишното издание на Шампионската лига още в първи кръг на квалификациите. " Орлите " отстъпиха с 2:3 на реванша с унгарския първенец Ференцварош и с общ резултат 3:5 отпадат от най-комерсиалния европейски шампионат.

Загубата обаче не значи завършек на европейското присъединяване на " зелените ", защото те ще продължат в Лига Европа, където ще срещнат исландския Валур (Рейкявик). Днешният им противник пък ще играе с малтийския Валета в идващия кръг на Шампионската лига.

Иначе в днешния дуел за гостите се разписаха Харатин (17`), Шкварка (20`) и Нгуен (49`), а за разградчани означиха Терзиев (24`) и Хейщер (69` - автогол).

Сред титулярите за първенеца на България се завърна Марселиньо, а Ренан размени Пламен Илиев под рамката на вратата. Сред запасите остана Абел Анисе, който още веднъж бе на линия за Стойчо Стоев след доста мощното показване с Мадагаскар в Купата на Африка.

Двубоят стартира с леко домакинско предимство на Лудогорец, само че то не докара до нещо съществено пред вратата на гостите.

Още с първата си по-сериозна обстановка Ференцварош взе преднина в дуела. Харатин вкара с глава в мрежата на Ренан, откакто получи страховит пас от корнер.

" Орлите " дадоха отговор незабавно след гола и единствено шансът избави гостите от равнене. Марселиньо извърши доста акуратен директен свободен удар, при който топката се отби в гредата.

Само минутка по-късно обаче се случи най-лошото и гостите поведоха с 2:0. Шкварка означи след прекрасен от Зубков.

Лудогорец откри сили да се върне в дуела 3 минути по-късно, откакто Терзиев заби топката с глава в мрежата на гостите след корнер.

Няколко минути по-късно събитията на терена продължиха да са все толкоз завладяващи и " орлите " получиха право да изпълнят дузпа. З пъкъл топката застана Швиерчок, изпълнявайки " Паненка ", която обаче не заблуди стража Дибус, който я мазета в корнер.

До края на първата част нищо по-интересно не се случи на терена.

Второто полувреме стартира ужасяващо за родния отбор и той позволи трети гол. Нгуен получи на тъча, напредна и с изстрел, който рикошира, означи за 3:1.

Този гол не пречупи духа на разградчани и те продължиха да нападат противника.

Техните старания се отблагодариха в 69-ата минута, когато Чибота напредна и центрира, а Хейщер си заби автогол, намалявайки на 2:3.

Последваха нови мощни минути за " зелените ", само че гол по този начин и не падаше.

В 82-ата минута Моци влезе рисково против противник и бе изпъден с пряк червен картон.

До края на срещата нищо по-интересно не се случи и крайното 2:3 се резервира.

Така през идната седмица Лудогорец ще играе с исландския Валур във втори кръг на Лига Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР