Лудогорец направи голяма крачка към осма поредна титла в българския

...
Лудогорец направи голяма крачка към осма поредна титла в българския
Коментари Харесай

Какво предстои до края в битката между "Лудогорец" и ЦСКА

Лудогорец " направи огромна крачка към осма поредна купа в българския футбол. Шампионите се откъснаха на върха в Първа лига, откакто в събота победиха " Ботев " (Пловдив) с 3:0, а ЦСКА и " Левски " направиха взаимно неизгодно нулево тъждество.

Шест кръга преди края на сезона отборът от Разград натрупа пет точки задатък пред втория ЦСКА. Червените към този момент не държат нещата в свои ръце, както преди този кръг, и с изключение на от наложителна победа в последния пряк мач ще се нуждаят и от минимум още една неточност на първенците.

" Левски " към този момент изостава с 11 точки от " Лудогорец " и изрично е навън от конкуренцията за първото място. Сините обаче могат да се окажат с основна роля в борбата за купата.

За " Лудогорец " предстоят три следващи гостувания в шампионата. В петък, 26 април, отборът на Стойчо Стоев ще играе с " Черно море " във Варна, а на 3 май ще пътува до Стара Загора за дуел с " Берое ". След това идва основният конфликт за сезона - с ЦСКА на стадион " Българска войска " на 11 или 12 май.

Седмица по-късно първенците ще посрещнат " Левски " в Разград. Между 25 и 29 май, когато ще се изиграят последните два кръга за сезона, " Лудогорец " първо ще гостува на " Ботев " (Пловдив), а по-късно ще посрещне " Черно море " в Разград.

Засега отборът на Стойчо Стоев има преимущество пред ЦСКА в директните дуели. Шампионите завоюваха с 1:0 вкъщи през август, след което двата тима направиха две равенства - 1:1 в София и 0:0 в Разград.

При тази обстановка ЦСКА се нуждае от победа с повече от един гол разлика в последния конфликт с " Лудогорец ", с цел да има преимущество, в случай че двата тима завършат с еднакъв брой точки в крайното класиране.

Преди обаче да стигнат до директния мач с първенците, алените ще имат няколко съществени тествания. В сряда отборът на Любослав Пенев посреща " Ботев " в реванш от полуфиналите за Купата на България, като има да наваксва загуба с 2:3 в първата среща.

Пет дни по-късно, на 29 април, за ЦСКА ще играят " канарчетата ". Този път алените ще гостуват на стадиона в кв. " Коматево " в последния мач от 32-ия кръг на Първа лига. На 4 май следва още едно посещение - на " Черно море " във Варна, където ЦСКА по традиция изпитва компликации.

След дуела с " Лудогорец " ЦСКА гостува на " Берое ", след което идва ред на последното за сезона дерби с " Левски ". То ще се играе на 25 или 26 май. След това червени ще приключат шампионата на " Българска войска " с последния от серията мачове с " Ботев ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР