Лудогорец надделя над черногорския шампион Будучност с 3:1 в първия

...
Лудогорец надделя над черногорския шампион Будучност с 3:1 в първия
Коментари Харесай

Макар и трудно, Лудогорец преодоля съпротивата на Будучност и гледа напред в ШЛ

Лудогорец надви над черногорския първенец Будучност с 3:1 в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, с което и на процедура разградчани отстраниха съперника си от шампионата. " Орлите " вкараха два гола до 25-ата минута посредством Ихинио Марин и Мавис Чибота и взеха решение, че мачът е приключил, което им донесе много сложни моменти в хода на срещата.

Игор Чукович върна един гол за домакините, а по-късно Будучност сътвори дузина положения пред вратата на Ренан, само че разградчани се измъкнаха сухи. В края Каули съумя да реши нещата. Все отново Лудогорец се класира за втория квалификационен кръг в ШЛ, където идната седмица ще одобряват датския отличник Мидтиланд.

Лудогорец можеше да открие резултата още след 80 секунди. Българският първенец провежда чудесна офанзива по левия фланг. Текпетей проби и подаде топката към Каули Оливейра, а той финтира бранител на черногорците и с мощен удар разтресе лявата странична греда на вратаря Драгоевич.

В 6-ата минута домакините стигнаха до добър късмет за гол. Той обаче бе по-скоро плод на случайност. След центриране от ъглов удар се получи безредие в наказателното поле на Лудогорец и имаше късмет топката да влезе във вратата на родния първенец. Това обаче не се случи и Моци почисти.

В 12-ата минута Лудогорец откри резултата в Подгорица. Сисиньо се пребори за една топка по десния фланг, извади я към Мавис Чибота, който съумя да центрира незабавно. Вратарят на домакините Драгоевич излезе неразчетено, топката се отби от бранител на Будучност и попадна в Ихинио Марин, който на празна врата нямаше проблем да вкара първото си попадение за Лудогорец.

''Орлите'' можеха да пернат с две гола в 18-ата минута. Тогава Антон Недялков проби по левия фланг и изведе по превъзходен метод Каули Оливейра. Той се озова самичък на дъгата на наказателното поле и реши да стреля незабавно. Ударът му обаче мина над напречната греда.

Лудогорец съумя да поведе с 2:0 в 25-ата минута. " Орлите " завоюваха правото да изпълнят директен свободен удар на дъгата на наказателното поле на черногорците. Мавис Чибота се нагърби и прати топката неспасяемо над стената и около вратаря на домакините за 2:0. След попадението Чибота постави топката под фланелката си, показвайки, че има или ще има бебе.

В 31-ата минута домакините от Будучност върнаха един гол. Вукчевич центрира много балонно топката в наказателното поле на Лудогорец, там Игор Чукович се извиси и стреля с глава, а Ренан не реши вярно летежа ѝ и тя влетя в мрежата за 1:2.

След попадението, черногорците се активизираха и стигнаха до нов добър късмет за гол. След центриране отдясно Сисиньо избави Лудогорец, избивайки топката тъкмо преди Божович да я вкара за 2:2.

Минути по-късно домакините имаха нов късмет за гол. Иванович проби доста хубаво през центъра на защитата в " зелено " и с левия крайник стреля мощно. Топката обаче излезе в навън. А секунди по-късно Божович стреля технично, само че Ренан извади кълбото от скобата. От последвалия корнер Иванович се опита да вкара непосредствено, само че вратарят на " орлите " мазета в нов корнер. При това центриране Аджич уцели греда, само че по този начин или другояче реферът отсъди фаул в нахлуване.

Лудогорец стартира по-активно второто полувреме. " Орлите " сътвориха два шанса пред наказателното поле на черногорците, само че Чибота и след това Моци не съумяха да основат по-голямо напрежение.

Черногорците се окопитиха и в идващите минути още веднъж погледнаха по-смело към вратата на Лудогорец. Божович обаче изпусна отличен късмет за гол. Той се отскубна по левия фланг и опита удар, само че топката мина около вратата.

Постепенно темпото на стадиона в Подгорица падна, само че домакините продължиха на мускули да нападат българския първенец.

Вуячич имаше отличен късмет да изравни резултата в 86-ата минута. Той получи топката на границата на наказателно поле и стреля мощно, само че ударът му мина около вратата на Ренан.

До края на дуела отбраната на Лудогорец устоя на натиска на Будучност, като в добавеното време на срещата българският тим даже съумя да направи успеха си по-категорична. Жоржиньо проби по дясното крило и подаде на останалия самичък в наказателното поле Каули, който с акуратен удар осъществя третия гол за " орлите ". Гол, който оформи извънредно 3:1 в интерес на българския първенец Лудогорец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР