Лудогорец излиза в съдбовен за европейското си участие мач. Шампионите

...
Лудогорец излиза в съдбовен за европейското си участие мач. Шампионите
Коментари Харесай

Нашите в Европа: Лудогорец - Нордшеланд 1:0

Лудогорец излиза в съдбоносен за европейското си присъединяване мач. Шампионите домакинстват на датския Нордшеланд в последния си дуел от груповата фаза в Лигата на конференциите, като с изключение на задачата да измият срама от историческия крах при гостуването си на този противник (1:7), залогът е обвързван и с това дали ще продължат в евротурнирите и през 2024 година или ще се простят с вярата за по-нататъшно присъединяване.

Българите са втори в класирането с 9 точки, колкото има и третия - Фенербахче, а Нордшеланд е водач с една повече.

Така задачата пред родния отбор е наложителна победа в 19:45 довечера, до момента в който северняците биха траяли напред даже и с тъждество, без значение дали " фенерите " ще победят към този момент отпадналия отбор на Спартак (Търнава) в другия мач от групата. Лудогорец - Нордшеланд е директно в ефира на bTV Action.

НАЧАЛО НА МАЧА

Двата тима изобщо не се бавиха и се втурнаха в офанзива мигновено след началото. Андреас Шелдруп насочи първия прецизен удар след единствено 5 минути, когато проби във вътрешността от лявото крило и стреля право в ръцете на Серджио Падт. Минутка по-късно пък Бърнард Текпетей си изкара първия жълт картон в мача, откакто удари с лакът в лицето съперников състезател. 

Скоростната игра от първите минути обаче бързо се трансформира единствено в спомен, като двата отбора понижиха темпото. Датчаните пресираха противника си още в личната му половина, а това принуждаваше българите да построяват постепнно нападенията си.

Лудогорец съумя да преодолее дълбокия напън на гостуващия отбор и последователно стартира да намира позиции към наказателното поле на Нордшеланд, но без да съумее да направи нещо рисково.

ГРЕДА ЗА ДОМАКИНИТЕ! Чудесно построена офанзива по десния фланг стигна до Куадво Дуа, който стреля от придвижване, а топката се отби от гредата в 26-ата минута.

С напредването на времето Нордшеланд се дръпна по-назад, а Лудогорец задържаше топката от ден на ден и търсеше вратата на противника. Изстрел на Текпетей в 35-ата минута тупна тъкмо пред вратаря на гостите, който не съумя да хване топката, а по-късно Пьотровски стреля неопределено от няколко метра и дребен ъгъл.

Отговорът бе съвсем мигновен. Още в ответната офанзива Расмусен стреля по земя от точката на дузпа, принуждавайки Падт да се разтегне оптимално, с цел да отрази шута му.

Георги Дерменджиев трябваше да приключи първото полувреме със промяна поради травма на Клод Гонсалвеш. Той напусна в първата минута на продължението, с цел да влезе Иван Йорданов на негово място. В последните секунди пък Текпетей, който към този момент имаше жълт картон, се размина с втори подобен след жестоко нарушаване.

Руан Секо бе изведен на добра позиция от Педро Нареси с пас от дълбочина в самото начало на втората част, само че самичък против вратаря стреля високо.

Падт избави своите на два пъти в 51-ата минута, когато в границите на секунди блокира два изстрела от непосредствена непосредственост - първо на Лукас Хей, а след това и на Шелдруп.

В 63-ата минута шансът бе на страната на българите. Шелдруп центрира, а Нигрен стреля с глава от 7-8 метра, като прати топката в страничната греда, а Падт не реагира и просто изгледа протичащото се.

Руан Секо бе изведен зад отбраната на датчаните в идната офанзива на " зелените " и стреля остро по диагонала, само че Хансен мазета с върха на пръстите си.

И двамата треньори потърсиха смяна с приближаването на края на дуела - Матиас Тисера влезе в игра за домакините, до момента в който за гостите се появи Ибрахим Осман, който собственоръчно развинти Лудогорец при успеха със 7:1.

1:0! Якуб Пьотровски откри с четвъртия си гол в Европа за сезона, и то по какъв метод единствено. Полският капитан на Лудогорец стреля от дъгата на наказателното поле, а топката се отби в крайници на Нигрен, с цел да придобие неспасяема парабола и да се трансформира в попадение.

Нигрен можеше да се трансформира в воин за своите минутка по-късно, само че от няколко метра с всичка мощ нацели гредата, а след това стреля и високо в трибуните.

Съставите:

Лудогорец: Серджио Падт, Аслак декор Витри, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон, Сон, Педро Нареси, Клод Гонсалевш, Якуб Пьотровски, Бърнард Текпетей, Спас Делев, Куадво Дуа

Нордшеланд: Андреас Хансен, Мартин Фресе, Адамо Нагало, Киан Хансен, Лукас Хей, Даниел Свенсон, Йепе Тверсков, Бенямин Нигрен, Андреас Шелдеруп, Маркус Ингвартсен, Кристиан Теодор Келдер Расмусен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР