Лудогорец излиза в Рим следващия четвъртък срещу Рома в последен

...
Лудогорец излиза в Рим следващия четвъртък срещу Рома в последен
Коментари Харесай

Лудогорец заработи близо 8 млн. евро!

Лудогорец излиза в Рим идващия четвъртък против Рома в финален мач от групата си в Лига Европа, който би трябвало да дефинира пътя на българския първенец през пролетта.

Двата тима са с по 7 точки на второ и трето място в групата, само че " орлите " от Разград имат преимущество в директните срещи поради успеха им с 2:1 на старта на групата.

Какви са вариантите пред разградчани:

Победа на Рома прави италианците втори, българският отличник е трети. Всякакъв различен резултат праща Лудогорец на втората позиция, а римляните - на третата. Избегне ли проваляне, тимът на Анте Шимунджа остава в по-силния шампионат и през пролетта.

Ако е втори, представителят на нашата страна ще играе в плейофите на Лига Европа през февруари против тим от третите в групите на Шампионската лига, които отпадат там. Имена като Аякс, Барселона и Севиля към този момент са сигурни за този стадий, може да забележим там и Ювентус, Атлетико, Шахтьор...

Ако е трети, Лудогорец отива на плейоф в Лигата на конференциите против тим на второ място в групите там. И това е нелошо достижение, а шампионатът - въпреки и по-слаб на хартия, носи пък по-добри шансове за отдалечен европейски пробив.



Защото в случай че плейофът в Лига Европа наподобява " висока топка ", то този в Лига на конференциите може да донесе мачове против Лех, Партизан, Днипро - тимове, които без да са за подценяване, не са като " танкерите " от Шампионската лига.

Жребият ще е на 7 ноември, само че на 3 ноември към среднощ ще знаем в кой шампионат отива Лудогорец.

Каква е цената на триумфа?

Дотук Разград е проработил 7 740 000 евро, демонстрират сметките от наградните фондове на евротурнирите за сезон 2022-23 година Тази сума ще нарасне сигурно, само че въпросът е с какъв брой.

Победа в Рим ще добави 630 000 евро към нея, а реми - 210 000. Но по-важното е, че тези два резултата ще класират Лудогорец втори в групата, а това носи закрепен бонус от 550 000 евро. За третия подобен няма.

Следва твърда награда от 500 000 евро за присъединяване в плейофа на Лига Европа. Тоест - в случай че не загуби в Рим, клубът калкулира автоматизирано 1,1 милиона евро от нови
бонуси, както и 210/630 хиляди евро, според какъв резултат е постигнал на " Олимпико ".

Ако преодолее плейофната фаза, Лудогорец ще завоюва още 1,2 милиона евро сигурна сума, а нататък парите стават още по-големи.

В Лигата на конференциите твърдият
бонус за доближат плейоф е много по-малък - 300 000 евро. И чак на четвъртфинал ще има закрепен тласък в 7 числа - 1 милион евро за последните 8 тима в шампионата.

Разликата е осезаема, въпреки и да не е колосална. Добавяме и " солидарните заплащания ", плюс разпространяването на парите от " телевизионния пазар ", които ще разпределят измежду края на сезона. Те са разнообразни за двата шампионата, както и за етапа, която достигаш. Казано в резюме - Лудогорец ще играе освен за престижа от това да прати Рома в по-нискоразредната конкуренция и да остане в по-престижната, само че и за напълно действителни и съществени пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР