Лошото здравословно състояние на 41-годишния полицай Ангел Георгиев, който бе

...
Лошото здравословно състояние на 41-годишния полицай Ангел Георгиев, който бе
Коментари Харесай

Полицаят, обвинен за смъртта на мъж от Милево, вече е с по-леко обвинение

Лошото здравословно положение на 41-годишния служител на реда Ангел Георгиев, който бе упрекнат за гибелта 46-годишния Огнян Йорданов от село Милево, спъна старта на делото.  Днес Георгиев трябваше да се изправи пред Окръжен съд-Пловдив за разпоредително съвещание, където да стане ясно дали ще признае виновността си или ще изиска правосъдния развой да протече по общия ред с разпит на очевидци. Заради незабавна интервенция обаче Георгиев не съумя да участва в залата.
Прочетете още
Припомня, че при първичната версия служителят на реда трябваше да бъде упрекнат в тежко съзнателно закононарушение, а точно ликвидиране на Огнян. След готовите резултати на съдебномедицинската експертиза, е станало ясно, че не ударите, които е имало по тялото на жертвата са повода за гибелта, а евентуално различен здравословен проблем и количеството изпит алкохол. Така обвинителният акт против Ангел е бил променен, а все още му  е повдигнато обвиняване за това, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на Йорданов, в резултат на съзнателно нанесени леки телесни повреди, които са предизвикали болежка и страдалчество, без разстройство на здравето – закононарушение, за което се планува единствено до пет години отнемане от независимост.

Ангел Георгиев и Огнян Йорданов са от село Милево. Те се познавали и били в доста положителни връзки. До случая се е стигнало, когато на 3 септември 2022 година в селото се провеждал събор, а  двамата и техни другари отишли там и използвали огромно количество алкохол.  В късните часове се отправили към дома на Ангел, с цел да продължат да се черпят. Преди да влязат зародило сдърпване в групата. Огнян бил ударен, след което извадил нож и това подразнило Ангел.

Под въздействие на изпитото количество алкохол  той почнал да нанася удари с ръце и крайници по тялото на Огнян. Пострадалият паднал на земята, а групата влезнала в къщата. Малко по-късно непосредствен до компанията също се насочил към дома на Ангел. Той видял падналия мъж и съобщил на другите. Домакинът и новопристигналият решили да реалокират потърпевшия, като за задачата го натоварили в микробус, закарали го до стадиона в селото, оставили го там и се върнали в къщата на Ангел. На 4 септември 2022 година сутринта преминаващ около стадиона мъж подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали полицейски и медицински екипи, които установили гибелта на Огнян. 

На днешното съвещание в залата участваха 10 индивида от фамилията на жертвата. Фамилията и отбраната им- юрист Слав Даскалов подадоха молби за предявяване на цивилен искове. Същите желаеха да бъдат конституирани и като частни обвинители.

Държавното упрекнати обаче помоли съда да не бъде даден ход на днешното съвещание, поради неналичието на обвинения. Със същата теза бяха и юристите на Георгиев-  Светлана Званчева и Васил Василев.

„ Макар да не е тежко по смисъла на закона закононарушение, обвиненият би желал да участва на съвещанието и по тази причина следва то да бъде отсрочено, ” съобщи юрист Званчева.

Юристката добави, че с молба са декларирали за желанието на обвинения процесът да протече при кратко правосъдно разследване и за това ще е нужно неговото наличие.

Така магистратите насрочиха делото за средата на месец май, а по отношение на предявените искове на потърпевшото семейство, съдът ще се произнесе след предоставяне ход на идващото съвещание.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР