Лошото време в Южна Италия предизвика свлачища на остров Иския

...
Лошото време в Южна Италия предизвика свлачища на остров Иския
Коментари Харесай

Новородено бебе и 13 възрастни са в неизвестност след свлачище в Южна Италия

Лошото време в Южна Италия провокира свлачища на остров Иския в Неаполския залив. Издирват се 13 души, измежду които едно новородено дете. Няма информация за потърпевши български жители,съобщава Българска национална телевизия.

Голямо свлачище край термалното населено място Казамичиола отнесе къща, коли, улици, площади и всичко друго, което срещна по пътя си. Човек бе изваден жив от калната маса, двама в автомобил също, различен в тежко положение е откаран в болница, евакуирани са 50 души.

Опасенията са, че броят на изчезналите може да се увеличи и да има починали. Кметовете на селищата приканиха жителите и туристите да не напущат домовете и хотелите си. Поради неприятното време, в Неаполския залив е спряно придвижването за и от остров Иския.

Спасителните действия се реализират от гражданска отбрана с хеликоптери. В координирането им от Неапол вземат участие кметът на града Гаетано Манфреди и шефът на област Кампания Винченцо Де Лука. Премиерът Джорджа Мелони е в непрекъсната връзка с тях.

Остров Иския е на 18 морски благи от Неапол, прочут с минералните си извори, има над 60 000 поданици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР