Лошо време със силен вятър и поройни дъждове обхвана части

...
Лошо време със силен вятър и поройни дъждове обхвана части
Коментари Харесай

Поройни дъждове и бури удариха Западните Балкани

Лошо време със мощен вятър и поройни дъждове обхвана елементи на Хърватия, Босна и Херцеговина и Сърбия. Поройни дъждове се изляха в по-голямата част на Хърватия, в някои градове са залети по-ниските зони и улици, съобщи БГНЕС.
Най-критично е ситуацията на полуостров Истра, където е разгласен оранжев код за заплаха, а в региона на Кварнер няколко пътни сектори са под вода. Проблеми има и на остров Кърк, където се изсипали 94 литра дъжд на квадратен метър.
Студеният фронт в Хърватия се движи на изток и още преди обед обхвана Славония и по-голямата част от Босна и Херцеговина.
Силен вятър доближи в седобедните часове до западните елементи на Войводина в Сърбия. Сръбската метереологична работа предизвестява, че мощният вятър ще обхване Банат, регионът на Белград и западната част на Сърбия.
Само за десетина минути небето над Нови Сад и Белград се смрачи и се покри с тъмни облаци. В двата града духа доста мощен вятър, който прекатурва контейнери, чупи клони и изкоренява дървета. Сръбските управляващи предизвестиха и за опция от поройни дъждове в множеството региони на страната.
Снимка : Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР