Лошите момчета от Ню Йорк избраха коя българска банда да

...
Лошите момчета от Ню Йорк избраха коя българска банда да
Коментари Харесай

Fun Lovin` Criminals избраха подгряваща българска група

Лошите момчета от Ню Йорк избраха коя българска тайфа да подгрява концерта им на 17 декември в зала Универсиада. Пионерите на рока се стопираха на една от най-актуалните рок групи у нас - DER HUNDS.

Бандата е основана напролет на 2003 година от Боби Косатката, който и досега е неин вокал. След известни промени през днешния ден DER HUNDS забиват в състав: китари Мартин Евстатиев и Деян Петков, а зад барабаните е Иво Пифа.

Всички музиканти от групата имат сериозен бекграунд с други обединения, само че събирането им в DER HUNDS е вярната формула. През годините DER HUNDS получават самопризнание освен от родната аудитория, където се изявяват най-вече в разнообразни клубове и фестивали, само че и се „ разписват” на интернационалната сцена.

На 16-ти май 2011 година бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и непознати групи в Конкурса за непопулярна група на ELEVATION Festival. Наградата е присъединяване на фестивала като подгряваща група за международни имена и на ELEVATION Festival 2012 те подгряват на основната сцена на фестивала групи, като CYPRESS HILL, ERYKAH BADU и SEAN PAUL.

От 2011 година DER HUNDS вземат участие в годишния фестивал, отдаден на огромния рок реализатор Георги Минчев "Цвете за Гошо ". Групата не пропуща и редица други огромни музикални събития у нас, като Spirit of Burgas 2011 и Spirit of Burgas 2013. Бандата загрява и почитателите на Guns `n` roses, Ugly Kid Joe, Kaiser chiefs, Within Temptation на сцената на фестивала SOFIA ROCKS 2012.

През 2013 година групата е определена от слушателите на радио Z-Rock да взе участие в конкурс "Зелената ария на България” и записва песента "Дива птица ", с която печели и премията за текст.

DER HUNDS сграбчват и две оценки от състезанието за поп и рок ария на БНР "Златна пролет 2016 " с песента си "Спомен ", която влиза в идния им студиен албум. Специалната премия на журито е присъединяване на интернационалния фестивал в Грьонинген, Холандия през януари 2017 година

Именно тя дава право на бандата през декември 2016 година да изнесе огромен концерт в Първо студио на националното радио, с който да показа програмата си за влиятелния и знаменит холандски фестивал.

Der Hunds побеждават на влиятелния музикален фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген в средата на януари 2017 година. През есента на 2017 година Der Hunds отдават почитта си към Крис Корнел с концерт-трибют в негова памет и вършат турне в по-големите градове на България.

FUN LOVIN CRIMINALS с общителното домакинство на рок бар ROCK IT канят публиката да преживее едно ужасно афтър празненство, което ще се заформи незабавно след края на концерта на 17 декември.

И това не е всичко! Хюи, с изключение на в амплоато си на радио водещ ще миксира на пулта в ROCK’IT Bar, и дружно с останалите от бандата ще създадат необикновено диджей сет празненство. Купона е с начален час 23:00. Впечатления и доста страсти чакат присъстващите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР