Лошата кожа се случва на добрите хора. Особено ужасяващите пъпки

...
Лошата кожа се случва на добрите хора. Особено ужасяващите пъпки
Коментари Харесай

Как да се отървете от пъпките с бял връх по лицето си?

Лошата кожа се случва на положителните хора. Особено ужасяващите пъпки с бял връх, които са експерти в това да се появяват на най-забележимите места на лицето ви.

Но единствено тъй като пъпките могат да се появят не значи, че би трябвало да останат там вечно. Попитахме двама водещи кожни лекари по какъв начин да се отървем от пъпките с бял връх, с цел да можете да се върнете към естествения си искра допустимо най-скоро.

Какво можете да извършите у дома?

За благополучие, множеството пъпки с бял връх се изискват посещаване при козметик или някакви доста скъпи артикули. Дерматолозите предлагат тези три съставки: салицилова киселина, бензоил пероксид и ретинол.

Салициловата киселина е образец за бета хидрокси киселина, която е по-добра от останалите киселини, при отпушването на порите. За разлика от другите киселини (например, гликоловата киселина), салициловата киселина е разтворима в липиди и може да се потопи надълбоко в порите, с цел да атакувате себума (известен още като масло!), който предизвиква появяването на пъпки. За най-ефективните резултати потърсете почистващо средство с 2% централизация на салицилова киселина.

Също по този начин можете да си приложите антибактериално лекуване. Бензоил пероксид убива бактериите, които могат да допринесат за акне. Той също по този начин отваря порите.Това е мощна съставна част срещу акне, която нормално се намира в почистващи артикули и кремовете. За да се справите с пъпките, може да употребявате крем с бензоил пероксид, който се нанася единствено върху пъпката и се оставя цялостен нощ. Две значими предизвестия: бензоил пероксид може да отстрани цвета от облекла и кърпи, тъй че бъдете деликатни, когато го употребявате и измивайте ръцете си хубаво. Освен това той изсушава кожата доста, тъй че не забравяйте да я овлажнявате.

И най-после, ретинол. Ретинолът и по-силната версия, известна като ретиноид, е най-хубавият избор за изключително упорити пъпки. Ретиноидите подтикват клетъчната обмяна, предотвратявайки натрупването и запушването на порите от клетките на кожата. Съставът е специфичен, тъй като има дарба за десквамация - научна дума за ексфолирането и пилинга. Ретиноидите също имат противовъзпалителни свойства.

Какво да НЕ вършиме?

Стискане. Молим ви, не го правете! Да, доста е изкушаващо да стиснете тази пъпка, която стърчи. Но просто не го правете. Стискането на пъпките единствено усилва възпалението, усилва риска от зараза и оставя белези. Също по този начин рискувате разпространяването на бактериите по цялата кожа. Просто не си коства!

Също по този начин не трябва да употребявате ексфолиант, защото кожата ви може да се възпали. Ако толкоз доста желаете да употребявате ексфолиант, потърсете подобен с фини магнезиеви кристали. Той е по-нежен и не наранява кожата.

Кога да посетите експерт?

Ако след няколко седмици пъпките ви не изчезват, посетете експерт, с цел да откри решение на казуса.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР