Лидерите на стачкуващия съюз на холивудските писатели ще разговарят със студиата за възобновяване на преговорите

...
Лос Анджелис — Профсъюзните лидери казаха на стачкуващите холивудски писатели
Коментари Харесай

Лос Анджелис — Профсъюзните лидери казаха на стачкуващите холивудски писатели във вторник вечерта, че планират да се срещнат с представители на студия, за да обсъдят подновяване на преговорите след първата официална комуникация между две страни, откакто напускането на сценаристите започна преди три месеца.

Гилдията на писателите на Америка изпрати имейл до членовете, в който се казваше, че ръководителят на Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява големи студия, услуги за стрийминг и продуцентски компании в преговори поискаха среща в петък, за да обсъдят подновяването на преговорите по договора.

„Ще се свържем с вас по някое време след срещата с допълнителна информация“, гласи имейлът. „Както казахме и преди, внимавайте със слуховете. Винаги, когато има важна новина за споделяне, ще я чуете директно от нас.“

стачкуват от 14 юли.

Това е първият път, когато два големи холивудски профсъюза стачкуват по едно и също време от 1960 г., когато Роналд Рейгън беше президент на гилдията на актьорите.

p>

Запитан за перспективата за преговори с двете гилдии, говорител на AMPTP каза само в имейл, че „Оставаме ангажирани с намирането на път към взаимноизгодни сделки и с двата съюза“.

Имейл на Асошиейтед прес до представител на Гилдията на актьорите – Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA), която представлява поразителни филмови и телевизионни актьори, не беше върнат веднага.

>

AMPTP представлява холивудски студиа, включително Paramount, Discovery-Warner, NBC Universal, Sony, Netflix, Amazon, Apple и Disney.

Разговорите между сценаристите и техните работодатели се провалиха на 1 май и първият от двете излизания, които замразиха продукцията в Холивуд, започна ден по-късно. Проблемите включват нивата на заплащане на фона на инфлацията, използването на по-малък екип от писатели за по-кратки сезони на телевизионни предавания и контрол върху изкуствения интелект в процеса на писане на сценарии.

„Надявах се, че вече ще имаме някакъв вид разговори с индустрията досега“, каза изпълнителният директор на SAG-AFTRA Дънкан Крабтрий-Ирландия пред Асошиейтед прес по-рано във вторник, преди имейлът да бъде изпратен до авторите. „Очевидно е, че това все още не се е случило, но съм оптимист.“

Пикетистите маршируваха пред големи студиа и офиси на мрежата в Лос Анджелис, Чикаго и Ню Йорк.

Редакторите забележка: Paramount+ и CBS News and Stations са част от Paramount Global, една от компаниите, засегнати от стачката. Някои служители на CBS News са членове на SAG-AFTRA, но работят по различен договор от актьорите и не са засегнати от напускането.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР