ЛОС АНДЖЕЛИС — Калифорнийски закон, който забранява на хората да

...
ЛОС АНДЖЕЛИС — Калифорнийски закон, който забранява на хората да
Коментари Харесай

Калифорнийският закон, забраняващ повечето огнестрелни оръжия на обществени места, влиза в сила, тъй като съдебната борба за него продължава

ЛОС АНДЖЕЛИС — Калифорнийски закон, който не разрешава на хората да носят огнестрелни оръжия на множеството публични места, ще влезе в действие на Нова година, макар че правосъдно дело продължава да оспорва закона.

Окръжен арбитър в САЩ издаде решение на 20 декември да блокира влизането в действие на закона, заявявайки, че той нарушава Втората корекция на Съединени американски щати. Конституция и лишава хората от способността им да пазят себе си и своите близки.

Но в събота федерален апелативен съд краткотрайно отсрочи решението на окръжния арбитър. Решението на апелативния съд разрешава законът да влезе в действие, до момента в който правната борба продължава. Предвижда се юристите да показват причини пред 9-ти областен апелативен съд през януари и февруари.

Законът, подписан от губернатора на Демократическата партия Гавин Нюсъм, не разрешава на хората да носят скрити оръжия на 26 места в това число публични паркове и детски площадки, църкви, банки и зоологически градини.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР