Лоренцо Мичели постигна втора победа на Европейското първенство с националния

...
Лоренцо Мичели постигна втора победа на Европейското първенство с националния
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Отборният дух е на наша страна

Лоренцо Мичели реализира втора победа на Европейското състезание с националния отбор на България. В родния си град Монца треньорът на женския ни тим завоюва против Босна и Херцеговина с 3:1. След мача Мичели приказва извънредно пред формалния уебсайт на БФ Волейбол.

- Синьор Мичели, честита втора победа! Какъв е коментарът ви за мача?
 

- Беше много мъчно да играем против Босна и Херцеговина. Имат добър тим. Излязоха с друга система от тази, която чакахме и за която се готвихме. Започнахме да се борим на корта. На моменти имахме проблеми, както и те. От психична позиция сме доста мощни. Отборният дух е на наша страна. Това най-добре се видя в четвъртия сет. Затова съм доста горделив от девойките.
  - От какво не сте удовлетворен?

- От метода, по който започнахме. Не наложихме нашия темп. Съперникът пусна много друг състав. Най-вероятно тъй като на следващия ден има доста значим дуел против Хърватия. Срещу нас пробваха да се възстановят от умората, която натрупаха при успеха с 3:2 над Швейцария през вчерашния ден. Те рискуваха. Всеки си прави стратегия. До през днешния ден нашата стратегия беше доста натоварена. Осем дни подред работихме доста крепко, а през вчерашния ден имахме тежък мач против Хърватия. Сега ние имаме ден отмора, с цел да се възстановим за борбата с Италия. Ако Босна и Херцеговина завоюва мача си на следващия ден, то ще се класира за идната фаза. Знаеха, че против нас ще им е доста мъчно и по тази причина започнаха със състав, който няма да играе на следващия ден. Когато видяха, че могат да вземат нещо от нас, пробваха. Но отново ще повторя, че съм горделив от девойките ми, тъй като те се оправиха добре.

- Утре заран България ще се разсъни като водач в групата. Какво значи това за вас?

- (смее се) Като фантазия! Срещу Италия ще излезем без напрежение в събота. Искаме да се забележим по какъв начин ще изглеждаме против един от най-силните тимове. Ще се забавляваме и ще опитаме да обезвреждаме противника. Вече играхме в Лигата на нациите против тях и знаем какъв брой ще е мъчно. Но ние се любуваме на този миг. Нашата значима цел е да спечелим мачовете с Румъния и Швейцария. Би било ужасно да победим и Италия. Следваме пътя си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР