Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство

...
Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство
Коментари Харесай

Британският министър на външните работи е на работно посещение в България

Л орд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия, ще бъде на работно посещаване в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Посещението се реализира по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел в подтекста на засиления политически разговор сред двете страни в последната половин година, показаха от министерството. По време на визитата на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 година в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство сред България и Обединеното кралство. През януари 2024 година вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън организираха среща в границите на Световния стопански конгрес в Давос, напомнят от Министерство на външните работи.

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще се срещнат с Дейвид Камерън. В рамките на диалозите им през днешния ден в Министерския съвет ще бъдат разисквани въпроси от двустранен интерес, осведомиха от държавната осведомителна работа. В 10:30 ч. в Министерския съвет е планувано взаимно изказване пред медиите на премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и лорд Дейвид Камерън. 

В програмата на визитата в България на министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт, оповестиха още от Министерство на външните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР