Лопушанският манастир има нов игумен. От четвъртък светата обител временно

...
Лопушанският манастир има нов игумен. От четвъртък светата обител временно
Коментари Харесай

Нов игумен ще управлява Лопушанския манастир

Лопушанският манастир има нов свещеник. От четвъртък светата обител краткотрайно ръководи архимандрит Нифонт, който идва от Боровишкия манастир.
Отстраняването на отец Христодул, който пое Лопушанския манастир през 2014 година след свещеник Сионий, е станало на епархийски съвет в четвъртък следобед. Няколко часа след края на съвещанието в светата обител дошъл Видинският епископ Даниил, дружно с отец Нифонт, който въдворил за свещеник и освободил Христодул.
Дядо Христодул е напуснал манастира и е отказал да остане там просто като духовник. Част от пространствата на игумена са запечатани, почнала е и проверка, а в деня на Светите братя Кирил и Методий, в храма нямаше работа.
Архимандрит Нифонт ще дава отговор краткотрайно и за Чипровския манастир. Светата обител остана без свещеник при започване на седмицата. На Гергьовден полицията в Монтана спипа пийнал зад кормилото 21-годишния свещеник Спиридон и още на идващия ден владиката Даниил го в профил от поста. Архимандрит Спиридон към момента е част от братството в Чипровския манастир.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР