Лондонското летище Heathrow запазва първата си позиция като аеропорт с

...
Лондонското летище Heathrow запазва първата си позиция като аеропорт с
Коментари Харесай

Най-големите летища за 2018 година

Лондонското летище Heathrow резервира първата си позиция като аеропорт с най-вече минали пасажери в Европа и през предходната година. Четири други кандидати обаче стопяват разликата и се борят за втората позиция демонстрират данни на летищните оператори, представени от Bloomberg.

През предходната година московското " Шерметиево " се причислява към Топ 10, а от класацията изпада римското Fiumicino. Причината се крие в Световното състезание по футбол, което се организира в Русия. Мюнхен пък изпревари Gatwick в Лондон.

Heathrow остава с съвсем 8 милиона пасажера повече от парижкото Charles de Gaulle. Френската аерогара, амстердамското Schiphol, Франкфурт - който се възвръща от загубата на Air Berlin през 2016 година и реализира най-бърз напредък от 23 години - и истанбулското Atatuk са разграничени от едвам 4 милиона пасажера.

Новото летище в Истанбул, което ще може да обслужва 90 милиона пасажера на година от 2020 година, ще стартира полети през март и е най-голямата опасност за купата на Heathrow, което няма да получи трета писта до 2025 г.Световното състезание по футбол е привлякло над 5 милиона гости в Русия, съгласно ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР