Лондонският Висш съд отхвърли оспорване на решението на премиера Борис

...
Лондонският Висш съд отхвърли оспорване на решението на премиера Борис
Коментари Харесай

Съд отхвърли оспорване на решението на Борис Джонсън да преустанови работата на парламента

Лондонският Висш съд отхвърли оборване на решението на премиера Борис Джонсън да прекрати работата на Народното събрание преди Brexit, само че уточни, че делото може да се трансферира във Върховния съд за последно обжалване, съобщи Българска телеграфна агенция.
В края на август Джонсън разгласи, че ще спре работата на Народното събрание от средата на септември доникъде на октомври, тъкмо преди плануваната дата за излизане на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври. Той аргументира решението си с желанието на държавното управление да показа новата си законодателна стратегия.
Това накара активистката Джина Милър, която преди две години завоюва друго дело против държавното управление за Brexit, да сезира съда. Впоследствие към нейния иск се причислиха някогашният министър председател реакционер Джон Мейджър и опозиционни политически партии. След оповестяването на правосъдното решение Милър съобщи, че Народното събрание не би трябвало да почива в подобен решителен миг за английската народна власт. "Върховният съд насрочи 17 септември за гледане на обжалването. Моят юридически екип и аз няма да спрем битката за народна власт ", сподели Милър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР