Лондонски пациент стана втория човек в света, за когото се

...
Лондонски пациент стана втория човек в света, за когото се
Коментари Харесай

Втори случай в света на излекуван човек от СПИН

Лондонски пациент стана втория човек в света, за който се допуска, че се е излекувал от СПИН. От 18 месеца той е в ремисия след направена трансплантация на костен мозък. Медицинските му резултати дават вяра за лекуването на милиони хора, носители на смъртоносния вирус.


Наричат го " лондонския пациент ". Засега отхвърля да излезе от анонимност. Заразил се с ХИВ през 2003-та. А 2009 година към тежката му диагноза се добавил и рак на кръвта. През 2016 година положението му мощно се влошило. Единственият му късмет да оцелее била трансплантация. Донорът трябвало да бъде с генна разновидност, която основава устойчивост към ХИВ
Проф. Равиндра Гупта, университет в Кеймбридж: Има представители на европеидната раса, които имат имунитет против инфекцията на ХИВ. Така че, в случай че техни кафези бъдат трансплантирани на пациент, който е притежател на ХИВ, трансплантираните кафези могат да бъдат предпазени от болест.
Медицинският опит се оказал сполучлив.
Проф. Равиндра Гупта, университет в Кеймбридж: Вече изминаха 18 месеца, през които пациентът е в дълга ремисия.
Досега има единствено един пациент, оздравял от СПИН. Това е американецът Тимъти Рей Браун. През 2007 година той бил подложен на сходно лекуване.
Тимъти Рей Браун: Щастлив съм, че има още един член в групата на излекуваните.
Лекарите споделят, че още е рано да се приказва за " лондонския пациент " като за изцяло оздравял. Но пък са обнадеждени, че ХИВ вируса може да бъде отстранен.

В света има 37 милиона души, заболели от СПИН. От началото на 80-те години на предишния век пандемията е лишила живота на близо 35 милиона души.
 Откривателят на ХИВ вируса Люк Монтание в особено изявление за Българска национална телевизия Откривателят на ХИВ вируса Люк Монтание в особено изявление за Българска национална телевизия
Откривателят на ХИВ вируса. Ученият, дал безспорни доказателства за невинността на българските медици в Либия. Изследовател и почетен участник...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР