Лондонската полиция прекрати разследването по обстоятелствата за получаването от бизнесмен

...
Лондонската полиция прекрати разследването по обстоятелствата за получаването от бизнесмен
Коментари Харесай

Скотланд Ярд прекрати разследване за корупция kd Чарлз III и саудитски бизнесмен

Лондонската полиция приключи следствието по събитията за приемането от предприемач от Саудитска Арабия на английско поданство и почетни ордени в подмяна на дарения за благотворителна фондация, учредена от краля на Англия Чарлз III. „ Благодарение на информацията от Кралската прокуратура по наказателни каузи, която получихме на ранен стадий от следствието, и след деликатно изследване на наличната информация, лондонската полиция стигна до заключението, че няма да подхваща никакви спомагателни дейности по този случай ", разгласи в изказване Скотланд Ярд. „ Никой не е задържан, никой не е упрекнат по време на следствието ", се споделя в изказването.

Според полицията, фондацията на принца, която е учредена през 1986 година от тогавашния престолонаследник и принц на Уелс, е съдействала интензивно на следствието. То е почнало през февруари 2022 година, разпитани са двама души, чиито имена не се оповестяват. Освен това полицията се свързала с редакторите на The Sunday Times, чиято обява послужила като насочна точка за следствието.

През септември 2021 година изданието заяви, че саудитският предприемач Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз е получил Орден на Британската империя в подмяна на дарения от към 1,5 милиона паунда (около 2 милиона $ по тогавашен курс). Според The ​​Sunday Times, основна роля може да е изиграл Майкъл Фосет. Преди това той е бил камериер на принца, а през последните години  изпълнителен шеф на фондацията на принца, само че поради абсурда напуснал тази позиция. Според вестника, Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз се опитал от 2011 година да получи английски паспорт и почетна купа, с цел да улесни задачата. Твърди се, че Фосет е заречен, че предприемачът ще може да стане офицер от Ордена на Британската империя (четвъртата по значимост от петте степени на главната държавна премия на Великобритания) в подмяна на великодушни дарения. Предприемачът трансферирал повече от £1,5 милиона за реновиране на две исторически здания, употребявани като резиденции на принца на Уелс, както и за осъществяване на други планове на фонда. Предполага се, че външното министерство и английското посолство в Рияд са помогнали за връчването на предприемача на премията по рекомендация на съветниците на настоящия крал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР