Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света“

...
Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света“
Коментари Харесай

София – извън топ 100 на най-добрите градове в света

Лондон зае първо място в класацията „ Най-добри градове в света “ за 2020 година, формирана от специалисти от Resonance Consultancy.

В рамките на изследването са оценени градове с население над 1 млн. души съгласно редица параметри - климат, равнище на сигурност, съществуване на инфраструктура за отдих и атракции, съществуване на просветителни институции, летища, заведения за хранене и магазини, дял на образовани поданици, приходи на жители и известност в обществените мрежи.

Топ 3 на най-хубавите градове в света се добавя от Ню Йорк и Париж. В топ 10 попадат още Токио, Москва, Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим.

София, която публично е с население над 1 милион души, не попада в топ 100 на най-хубавите градове. От съседите ни Истанбул заема 39-о място, а гръцката столица Атина – 67-мо място.

Консултантската група основава листата върху личната си методология, която употребява мнението на гости, вложители и поданици. Оценката е въз основа на 24 фактора, групирани в 6 основни категории:

Място

Тази категория е най-многопластова. Оценено е качеството на естествената градска среда и степента на застрояване. А също по този начин и няколко елементарно измерими фактора, които също въздействат на усещането ни – това какъв брой постоянно Слънцето грее и сигурността по улиците.

Продукти

Тази категория е обвързвана с " хардуера " на даден град. Проучени са основни институции, атракции и инфраструктура в града. Градската инфраструктура и институциите образуват своята еднаквост посредством количеството, качеството и репутацията на тези „ артикули “.

Население

Колкото по-разнообразно е популацията в даден град, толкоз повече той " създава " световни хрумвания. Човешкият капитал постоянно е най-ценният запас в обещано обитаемо място.

Просперитет

Добре платеният, стопански сигурен жител улеснява ръководството и нововъведенията. Богатството и просперитетът на един град се образуват от статистически данни като приходите на жителите, виталния стандарт и съществуването или отсъствието на огромни, разпознаваеми корпорации.

Забавления

Тази категория обгръща изкуството, културата, развлеченията, извършването на покупки, кулинарията и нощния живот в даден град.

Препоръки

Способността на града да споделя историята си зависи от това по какъв начин подтиква и възнаграждава шерването на опит от локалните поданици и посетителите. Броят и честотата на отразяване в медиите, онлайн публикации, рекомендации, основани на място, въздействат на визията ни за градовете, без значение дали новините са положителни, или неприятни. В днешно време жителите и посетителите разпространяват един град в света повече от търговците. В тази категория градовете са класирани въз основа на броя истории и рекомендации, споделени онлайн.

Ето и цялостен лист на най-хубавите градове в света и повече информация за тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР