Лондон. Тереза Мей възнамерява да продължи с плановете си за

...
Лондон. Тереза Мей възнамерява да продължи с плановете си за
Коментари Харесай

The Guardian: Тереза Мей възнамерява да продължи с плановете си за споразумение с Брюксел

Лондон. Тереза Мей има намерение да продължи с проектите си за съглашение с Брюксел, написа английският вестник The Guardian .
Тереза Май ще направи нужното, с цел да се опълчи на самодейността от депутатите, които желаят да я отстранят от лидерския пост в Консервативната партия, като отбрани препоръчаното от нея съглашение с Европейски Съюз с тирада пред бизнес водачи. Влизайки в най-опасната седмица на премиерския си мандат, Май ще упорства на годишната конференция на бизнес-елита в Лондон, че договорката й задоволява главното искане на гласоподавателите за референдума от 2016 година, като разреши на Обединеното кралство да управлява имиграцията.
" Възстановяването на цялостния надзор над нашите граници е въпрос от огромно значение за английския народ ", споделя тя, добавяйки, че жителите на Европейски Съюз към този момент няма да могат да " се пререждат на опашката преди инженери от Сидни или разработчици на програмен продукт от Делхи ".
Мей се надява, че като подчертаe позитивните аспекти на договорката, реализирана с Брюксел предходната седмица, тя може да завоюва над тези, които желаят отстраняването и да подкопае желанията им.
Тя ще пътува и до Брюксел тази седмица, с цел да изготви окончателните детайлности от политическата декларация за бъдещите връзки на Англия персонално с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер - с вярата, че целият пакет, който включва и съглашението за отдръпване съдържащо защитния механизъм, може да бъде утвърден на специфична среща на върха на Европейски Съюз идната неделя.
Говорейки на пред Софи Ридж в неделя по телевизия " Sky News ", тя сподели, че критиците, които мислят, че ще я заместят като закостенял водач, би трябвало да помислят още веднъж. Премиерът съобщи: " Това няма да направи договарянията за [Брекзит] по-лесни и няма да промени парламентарната аритметика ".
Попитана от Ридж дали е решила да се отдръпна, Май сподели: " Не, не съм. Разбира се, това беше една тежка седмица. Всъщност тези договаряния бяха сложни още през цялото време, само че те постоянно стават още по-трудни към края, когато доближи крайната им фаза. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР