Лондон се събуди с облекчение след политическата драма, която се

...
Лондон се събуди с облекчение след политическата драма, която се
Коментари Харесай

Облекчение в Лондон след отложения брекзит

Лондон се разсъни с облекчение след политическата драма, която се разигра в английския парламент през последните три дни. Засега брекзит се отсрочва, Англия няма да напусне Европейския съюз на 29 март.

Тази седмица депутатите отхвърлиха договорката на премиера Тереза Мей с Европейски Съюз, както и излизане на страната от пакта без съглашение. Те обаче одобриха да отсрочат датата на развода.
Британските депутати гласоподаваха срещу брекзит без договорка Това не е правно обвързващо решение и не изключва Англия да напусне Европейски Съюз
За какъв брой време се отсрочва излизането на Острова от Европейски Съюз, към момента не е ясно. Самата Тереза Мей, която дълго настояваше, че брекзит би трябвало да се случи – с или без договорка, е гласувала за отсрочване.
Британският парламент гласоподават дали да се отсрочи „ разводът ” с Европейски Съюз Ако бъде признат, министър председателят ще изиска отлагането от Европейски Съюз
Въпреки резултатите от гласуването, то няма да постави завършек на сагата брекзит. Следващата седмица се чака договорката на английския министър-председател да бъде гласувана за трети път. След което Мей ще отиде в Брюксел, където ще заяви на евролидерите какво отсрочване желаят депутатите в Кралството.
Британските депутати гласоподаваха " за " отсрочване на датата на брекзит Решението значи, че Англия няма да напусне Европейски Съюз на 29 март
Големият въпрос е – отсрочване, само че защо. Страната би трябвало да избере по какъв начин ще излезе от Европейски Съюз, даже и със закъснение, а пред нея още веднъж стоят няколко сюжета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР