Лондон. Почти половината гласоподаватели биха гласували за нова партия във

...
Лондон. Почти половината гласоподаватели биха гласували за нова партия във
Коментари Харесай

The Observer: Почти половината гласоподаватели биха гласували за нова партия във Великобритания

Лондон. Почти половината гласоподаватели биха дали своят вот за нова партия във Англия, написа английският седмичник The Obserwer .
Около двама от петимата гласоподаватели има огромна възможност да гласоподават за нова на бъдещите избори, разкрива ново изследване на изданието.
Малко над една трета (35%) декларират, че се усещат непредставени от съществуващите съществени партии, съгласно последното изследване.
Това допуска съществуването на терен за нова партия, откакто и консерваторите и лейбъристите страдат от продължителни вътрешни спорове. Въпреки че има постоянни диалози за нови партии и разделения, доста от вероятните последователи се отхвърлят поради компликациите при пускане на нов план заради особеностите на английската изборна система.
Проучването демонстрира също, че съвсем половината гласоподаватели не виждат мощно водачество в двете съществени партии, като 47% имат вяра, че Тереза Мей не е мощен водач и 49% мислят същото във връзка с Джеръми Корбин.
Лидерът на либерал-демократите сър Винсънт Кейбъл се пробва да предложи своята партия като опция на двете най-големи партии.
" Независимо дали виждате себе си като либерал, обществен демократ, напредничав или центрист, тук има място за всички, изключително когато се борим дружно с Брекзит ", сподели той.
Въпреки компликациите, с които някоя нова партия ще се изправи, концепциите за основаване на нов политически план не са изчезнали. Някои лейбъристки депутати са декларирали, че ще погледнат още веднъж на концепцията след Брекзит.
Помолен да си показа, че на следващия ден се е образува нова центристка партия, двама от петимата гласоподаватели (42%) обявиха, че евентуално ще гласоподават за нея на бъдещите общи избори.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР