Лондон. Основателите на Европейския съюз не създадоха общия пазар, за

...
Лондон. Основателите на Европейския съюз не създадоха общия пазар, за
Коментари Харесай

The Guardian: Крайната цел на Евросъюза е политическо единство, а не свободна търговия според Борис Джонсън

Лондон. Основателите на Европейския съюз не сътвориха общия пазар, с цел да отстранен бариерите пред търговията, а с цел да преследват политическия план, ще съобщи Борис Джонсън седмица в тирада, излагаща изказванията му за демократична визия за Брекзит, написа вестник The Guardian
Външният министър на Обединеното кралство ще призове последователите за оставане и за овакантяване на Европейски Съюз да се обединят, с цел да може Англия да извлече търговски изгоди, в случай че е подготвена да се откаже от регулациите.
В първата от серията речи на основни министри от кабинета желае да се обърне, към последователите за оставане, само че се чака да бъде подложен на критика от тези, които виждат Европейски Съюз за главен либерализиращ фактор.
Според източници тази тирада ще повтори думите му от скорошно изявление пред вестника, в което той декларира „ Това, което желая да видя е тази страна да извлече преимущество от решението на хората, да получи най-хубавия стопански резултат от това решение и да създадем най-хубавото, което можем “.
Джонсън има вяра, че всяко решение за статут сходен на този на Норвегия, би вързало ръцете на Англия още веднъж, тъй като ще се подпишат същите регулации, които ще лимитират опциите за нови търговски покупко-продажби с други сътрудници.
Зад кулисите Борис Джонсън среща съпротивата на финансовият министър Филип Хамънд и вътрешния министър Амбър Ръд, които са за по-близки стопански връзки с Европейски Съюз.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР