Лондон. Около 100 000 поддръжници на Европейския съюз преминаха през

...
Лондон. Около 100 000 поддръжници на Европейския съюз преминаха през
Коментари Харесай

Reuters: Хиляди души се присъединиха към протестен марш в Лондон с искане за референдум върху финалното споразумението за Брекзит

Лондон. Около 100 000 поддръжници на Европейския съюз минаха през централната част на Лондон в събота, с искане английското държавно управление да организира финално обществено гласоподаване върху изискванията за Брекзит, обявиха уредниците на марша, представени от Reuters .
Демонстрантите се събраха в главните артерии на столицата, развявайки английски, ирландски и европейски знамена, както и цветни лозунги призоваващи за „ национален глас “ върху възможното съглашение, с което Англия ще напусне Европейския съюз.
На втората годишнина от референдума за Брекзит през 2016-та година, с който бе взето решението за излизане от Блока с 52 на 48 %, социологическите изследвания демонстрират, че политическите разделения остават.
Кампанията „ национален глас “, която включва няколко проевропейски групи, желае обществен референдум, „ с цел да можем ние да изберем дали решение, което ще повлияе върху живота ни за генерации напред, ще направи страната ни по-добре или по-зле “.
Нито една от двете съществени политически партии във Англия (Консерватори и Лейбъристи) не поддържаха концепцията за осъществяване на референдум за финалното съглашение.
„ Хората виждат по какъв начин политиците вършат неразбория върху една в действителност неприятна договорка, за които не са дали своят вот, или даже върху концепцията за Брекзит без договорка, върху която също не са дали своят вот “, съобщи представител на акцията пред Reuters.
„ Този марш е израз на гласа на хората, които споделят на политическия хайлайф, че не се е справил със задачата си “, добави той.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР