Лондон настоява за договорка относно търговските отношения след излизането от

...
Лондон настоява за договорка относно търговските отношения след излизането от
Коментари Харесай

ЕС иска напредък в преговорите за британското напускане на блока

Лондон упорства за сделка по отношение на комерсиалните връзки след излизането от съюза

Още по тематиката
Бизнес вложенията във Англия са в застой

Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие е повишен единствено с 0.3% спрямо предходното
26 авг 2017
Лондон желае да резервира основата за двустранни правни разногласия след Brexit

В третия от пет документа, обещани от държавното управление като демонстрация на повече бистрота, се споделя, че на процедура Англия не желае съществени промени в досегашния метод за споразумяване на разногласия
22 авг 2017

Брюксел желае първо да се разрешат съществени въпроси по напускането на Англия.Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние подлага на критика бавния прогрес на диалозите за Brexit, до момента в който неговият английски сътрудник Дейвид Дейвис упорства за повече еластичност. Представителите на Обединеното кралство дойдоха в Брюксел с очакванията да проведат полемика за връзките след излизането от съюза. Блокът обаче отхвърля това, преди да се реализира съглашение за финансовите отговорности на Лондон и за правата на жителите на Европейски Съюз във Англия, написа Reuters.

" Загрижен съм, времето минава бързо. Трябва да стартираме да преговаряме съществено. Колкото по-скоро премахнем неяснотите, толкоз по-бързо ще бъдем в позицията да обсъждаме бъдещите връзки ", разяснява Барние, до момента в който посрещаше Дейвис за новия кръг договаряния. Това е третата сесия, откогато процесът стартира през юни.

Недостатъчни оферти

Барние приветства редицата оферти, които неотдавна британците показаха в серия документи. Но даде да се разбере, че те не припокриват това, което чакат европейските водачи, с цел да се съгласят за започването на договаряния за бъдещата комерсиална договорка, за която упорства Лондон. В английските документи непрекъснато се приказва за бъдещите връзки с Европейски Съюз, а не просто за уреждането на законовите въпроси по отношение на хората и бизнесите, когато Обединеното кралство напусне.

" Британското държавно управление разгласява доста документи, покриващи значими тематики, свързани с излизането ни от Европейски Съюз и с визията ни за надълбоко и особено партньорство ", съобщи Дейвис. И добави, че за постигането на прогрес по другите въпроси ще се изисква " еластичност и въображение и от двете страни ".

Брюксел обаче е безапелационен, че би трябвало да се разрешат съществени въпроси по " развода ", като гарантирането на правата на жителите от Европейски Съюз във Англия и уреждането на английските финансови отговорности. Чак по-късно ще има диалози за връзките с Лондон след Brexit. " Европейски Съюз и Европейският парламент са обединени. Те няма да одобряват, че въпросите по разделянето не са решени. Готов съм да засиля договарянията през идващите седмици, с цел да отбележим прогрес ", уточни Барние.
Британските публични представители омаловажиха рецензиите и отхвърлиха изказванията, че диалозите не се развиват добре. Европейски Съюз обаче към този момент загатна, че досегашният муден прогрес съвсем несъмнено отсрочва договарянията за ново съглашение с Обединеното кралство.

Анализаторите не чакат огромен пробив в полемиките тази седмица, защото никоя страна не наподобява подготвена за основни политически отстъпки на този стадий. Пожелал анонимност представител на Европейски Съюз декларира, че е " явно притеснително, че имаме огромни разлики по съществени въпроси, като времето за решения е доста малко, даже в случай че Англия направи своя ход ".

Преходен интервал

В неделя английските опозиционни лейбъристи показаха опция на политиката, водена от държавното управление, като обявиха, че страната би трябвало да остане в единния пазар за временен интервал след Brexit. Същевременно английската и немската комерсиална камара приканиха за бързо започване на диалозите за бъдещи търговски връзки и в частност за митническите сделки.

Според разбор на Вloomberg дебатът за преходните интервали разкрива една дълбока истина, а точно че референдумът за английското овакантяване на Европейски Съюз може да е бил неправилен. " Brexit значи Brexit ", повтарят политиците в Обединеното кралство. Но в този момент от ден на ден наподобява, че може да не значи нищо. Със започването на новия кръг договаряния е извънредно мъчно да се дефинират съответни промени, които в действителност ще повлияят върху всекидневието на хората или върху активността на бизнесите най-малко до 2021 година, а евентуално и доста години по-късно.Близо 1 млн. експерти от Европейски Съюз може да изоставен Острова
Близо 1 млн. жители на Европейския съюз (ЕС), работещи във Англия, обмислят да изоставен страната, или към този момент са решили да си тръгнат, в следствие от Brexit, сочи изследване, представено от The Guardian. Анкетата на KPMG, извършена измежду 2000 служащи от Европейски Съюз в страната, демонстрира, че 55% от тези, които имат докторска степен, и 49% от тези с бакалавърска и магистърска степен, или имат проект да изоставен страната, или интензивно го обмислят.
На база на общите резултати, KPMG прави оценка, че групата, еквивалентна на 3.1% от работната мощ на страната (около 1 млн. души), сега вижда бъдещето на Англия в отрицателен аспект или несигурно. Основната причина, която те показват за това, е, че са се почувствали " не толкоз добре пристигнали и незадоволително ценени " след решението на Англия да напусне Европейски Съюз. Те настояват, че Англия " към този момент не е място, което ги притегля " и те са " проевропейци и не са съгласни с Brexit ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР