Лондон. Експертите от британската военна лаборатория в Портън Даун не

...
Лондон. Експертите от британската военна лаборатория в Портън Даун не
Коментари Харесай

Sky News: Британската военна лаборатория в Портън Даун не е успяла да идентифицира „точния източник“ на невропаралитичния газ, с който е отровен Сергей Скрипал

Лондон. Експертите от английската военна лаборатория в Портън Даун не могат да разпознават „ точния източник “ на невропаралитичния газ „ Новичок “, с който при започване на март в Солзбъри бяха отровени някогашният офицер от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия, предава телевизионният канал Sky News .
Гари Айткенхед, основен изпълнителен шеф на Лабораторията за научни проучвания и технологии в Портън Даун, съобщи пред Sky News, че учените към момента не са в положение да потвърдят, че веществото е направено в Русия.
„ Ние бяхме в положение да го идентифицираме като „ Новичок “, да установим, че това е боен клас нервозен сътрудник. Не сме разпознали точния източник, само че ние предоставихме научната информация на държавното управление, което по-късно е употребявали редица други източници, с цел да комбинират заключенията, до които са стигнали ", изясни Айткенхед.
Установяването на произхода на „ Новичок “ изисква „ други запаси ", до които единствено държавното управление в Лондон има достъп.
„ Нашата задача е да предоставим научните доказателства за това какъв е този съответен нервозен сътрудник, ние открихме, че е от това съответно семейство и че е боен, само че не е наша работа да споделяме къде е създаден ", добави специалистът.
Той обаче удостовери, че веществото изисква „ извънредно комплицирани способи за основаване, нещо, за което дарба има единствено един държавен състезател “. Същевременно Айткейнхед увери, че за „ Новичок “ няма антидот.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР