Лондон. Британски рибари запалиха рибарска лодка и знамена на Европейския

...
Лондон. Британски рибари запалиха рибарска лодка и знамена на Европейския
Коментари Харесай

The Daily Express: Бесни рибари палят знамена на ЕС по време на яростен масов протест

Лондон. Британски риболовци възпламениха рибарска лодка и флагове на Европейския съюз в хода на общонационален митинг против директната договорка за Брекзит на рибарите, които се проведоха във флотилии и обикаляха крайбрежията в противоречие с настояването да се съобразят с европейските правила, написа английското евроскептично издание The Daily Express .
Организацията „ Рибари за излизане “ провежда всеобщи митинги, които трябваше да покажат ясно, че те са против „ Общата риболовна политика “, която ще остане в действие в случай че директната договорка за Брекзит се утвърди, написа вестникът.
Около 200 лодки се проведоха във флотилии по крайбрежието на Англия, в това число пристанища като Нюкасъл, Хейстингс и Плимут.
В Кент флотилия от риболовен лодки обикаляше, както написа The Daily Express, към плажа „ Уайтстейбъл “ един час, преди лодката, оставена на брега, да бъде запалена пред погледа на видния евроскептик Найджъл Фараж и акомпанимент от сирени и заря от изпадналите в възторг риболовци.
Евроскептичното издание изяснява, че водените сега договаряния плануват, че английските риболовци ще би трябвало да се подчиняват на европейските правила през целия директен интервал до 2020 година. Говорителят на „ Рибари за излизане “ Алън Хейстингс съобщи, че съглашението е „ смъртна присъда “ за промишлеността, тъй като „ Съюзът ще бъде свободен да ни постанова пагубни правила, с цел да отстрани всичко, което е останало от английската риболовна флота “.
В друго изказване от „ Рибари за излизане “ се споделя: „ Рибарите и риболовните общности са разярени, че държавното управление капитулира и ще остави Англия да се подчинява на законите на Европейски Съюз след Брекзит. Рибарите се опасяват, че Съюзът ще може да наложи зловредни правила, с които да изкара от строя английската риболовна флота и да употребява интернационалното право, с цел да претендира за ресурсите, които Обединеното кралство повече няма да може да лови “.
Бившият водач на Партията на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж също се включи към деятелите и туитна фотография от изгарянето на лодката. Към изображението той добави следния текст: „ Британската риболовна промишленост в пламъци. Тереза Мей съобщи нашите риболовци. Брекзит би трябвало да значи Брекзит “.
Министерството на околната среда, храните и селското стопанство излезе със известие, написа The Daily Express, в което се споделя, че то схваща разочарованието на риболовците, само че директната договорка „ защищава рибарските общности “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР