Лондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите сцени, на които

...
Лондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите сцени, на които
Коментари Харесай

Последна совалка на Тереза Мей преди утрешното решение на ЕС за Брекзит

Лондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите подиуми, на които през днешния ден се разиграва следващият епизод от сагата Брекзит преди утрешната изключителна среща на върха на Европейски Съюз. В навечерието ѝ английският министър председател Тереза Мей предприе следващата си обезверена дипломатическа совалка с визити при немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Дали и с какъв брой ще бъде отсрочен Брекзит, към този момент остава въпрос без отговор.

Последният към този момент замайващ ход на английските депутати е гласуването нощес с голямо болшинство против овакантяване на Евросъюза без съглашение. Този избор обаче не може да предотврати безреден Брекзит, а единствено да докара до възможна смяна на продължителността на отлагането, което министър председателят Тереза Мей да изиска от останалите евролидери на следващия ден.
Мишел Барние, основен договарящ от Европейски Съюз за Брекзит: Решението ще вземат водачите на Европейския съюз на следващия ден. Отлагането би трябвало да има избрана цел - да се увенчае с триумф политическият развой в Лондон и да бъде реализирано болшинство в Народното събрание.
По информация на английските медии Барние не е съумял през днешния ден в Люксембург да убеди външните министри на страните от Евросъюза, че Тереза Мей има съответен проект по какъв начин да прокара съглашението за Брекзит в Камарата на общините. Затова обсъжданите разновидности са два - до 30 юни, както желае Мей, или до края на годината.

Германия е подготвена да направи всичко допустимо за отбягване на Брекзит без съглашение. Но наличието на диалога сред Мей и Ангела Меркел в Берлин остана загадка.

Франция е надалеч по-радикална. Президентът Еманюел Макрон е срещу дълго отсрочване на Брекзит. От Елисейския замък обявиха, че следователно въпреки и да взе участие в евроизборите, Англия не трябва да има глас при определянето на бюджета на Евросъюза, нито при избора на ръководителите на евроинституциите.

В последна сметка нищо към този момент не изключва Обединеното кралство просто да изпадне от Европейския съюз още в петък.
 Европейски Съюз е подготвен да даде на Англия ново отсрочване на Брекзит Европейски Съюз е подготвен да даде на Англия ново отсрочване на Брекзит
Европейските водачи са подготвени да дадат на Англия опция за отсрочване на Брекзита след 12 април, само че при прецизни условия. Това беше декларирано...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР