Ломоносовският районен съд в северозападната руска Ленинградска област осъди на

...
Ломоносовският районен съд в северозападната руска Ленинградска област осъди на
Коментари Харесай

Украйна, прости ни!. Руски предприемач отива в затвор, дискредитирал руската армия

Ломоносовският областен съд в северозападната съветска Ленинградска област осъди на година и половина затвор локален съветски бизнесмен за обществена дискредитация на съветските въоръжени сили, съобщава ТАСС, базирайки се на пресслужбата на прокуратурата в региона.

Съдът е открил, че 48-годишният Дмитрий Скурихин е сложил на фасадата на своя магазин в село Руско-Висоцкое надписи и плакати, съдържащи послания, ориентирани към дискредитация на съветската войска, а аналогични материали мъжът е качил и в обществените мрежи. Освен това по-рано за аналогични дейности Скурихин към този момент е бил привличан към административна отговорност. През февруари той е качил дискредитиращи съветските въоръжени сили послания още един път в обществените мрежи, след което към този момент е бил притеглен към наказателна отговорност.

Адвокатът на Скурихин - Дмитрий Герасимов, сподели пред Франс прес, че клиентът му е останал " неотстъпчив " и " доста самоуверен " на процеса, макар присъдата си.

„ Той въобще не е мислил, че ще бъде вкаран в пандиза “, добави защитникът и посочи, че ще апелира.

Първото следствие против Скурихин е формирано през септември 2022 година, откакто той разлепил антивоенни плакати на фасадата на магазина си, оповестяват съветските неправителствени организации " ОВД-Инфо " и " Мемориал ".

През февруари 2023 година предприемачът е станал обект на второ следствие за слагане на надпис „ Украйна, елементарни ни! “.

Задържан в началото в следствения арест, Скурихин скоро е изпратен под домакински арест, а в този момент против него е постановена и затворническа присъда, показва Агенция Франс Прес.

Предприемачът разгласява също видео в " Телеграм ", в което стачкува против съветската инвазия в Украйна и против съветския президент Владимир Путин.

По-рано Скурихин се е противопоставял на анексирането на украинския полуостров Крим от Москва през 2014 година и показвал взаимност с опозиционера Алексей Навални, което му сътвори проблеми с локалните управляващи и полицията.

Русия е изправена пред вълна от преследвания на несъгласни с политиката на държавното управление от години, само че те се усилиха с началото на инвазия в Украйна през февруари 2022 година Почти всички съществени съветски опозиционери бяха пратени в пандиза или принудени да изоставен страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според " ОВД-Инфо " сега над 600 души са обект на наказателни каузи в Русия поради опълчването им на съветската инвазия в Украйна, осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР