Локомотивен персонал беше наказан за неспазване на правилата за движение

...
Локомотивен персонал беше наказан за неспазване на правилата за движение
Коментари Харесай

БДЖ наказа машинист и помощникa му заради опасна ситуация

Локомотивен личен състав беше осъден за неспазване на разпоредбите за придвижване на влаковете, оповестиха от пресцентъра на „ Български държавни железници – БДЖ “. 

На 19 октомври т.г. локомотивният личен състав на пътнически трен 8601, с направление София - Бургас е позволил нарушаване на откритите правила за придвижване на влаковете, като е основал заплаха от случай. При влизане на композицията на втори коловоз в гара Караджалово, локомотивният ватман не е спрял пред затворения първоначален сигнал, подминал го е и вследствие на което е срязана стрелка. В същото време от срещуположната страна на трети коловоз минава пътнически трен 10 260, като двата влака се разминават на минимално разстояние един от различен, прецизират от железниците. 

При създалата се обстановка няма потърпевши пасажери и нанесени вреди на преносимия железопътен състав. Закъснели са шест влака с общо забавяне от 357 минути.  

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни санкции за нарушаването. Същите са отстранени от осъществяване на активност по ръководство на преносим железопътен състав. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР