Локомотив ще се изправи тази вечер пред най-голямото препятствие по

...
Локомотив ще се изправи тази вечер пред най-голямото препятствие по
Коментари Харесай

Локо с най-тежкото препятствие по пътя към третата Купа на Б...

Локомотив ще се изправи довечера пред най-голямото затруднение по пътя към третата Купа на България. Черно-белите завоюваха последните две издания на шампионата и са окуражени да вземат трофея за трети следващ път. На пътя им довечера обаче застава най-хубавият ни тим през новия век - Лудогорец. Рефер на срещата, която стартира в 18 часа на стадиона в Разград е варненският международник Драгомир Драганов.

Въпреки деветте си следващи шампионски трофеи домакините победиха единствено два пъти с второто по мощ отличие у нас – през 2012 и 2014-а. За първия си трофей зелените победиха точно черно-белите с 2:1 на „ Лазур “ в Бургас и провокираха разтърсвания сред клуб и последователи.

Интересното е, че Лудогорец изигра единствено още един край – през 2017-а, в който падна с 1:2 от Ботев Пд на „ Васил Левски “. Сега в Разград са окуражени за трети дубъл в историята си, само че несъмнено това не е тяхната конкуренция, в случай че погледнем статистиката Локо пък е повторен притежател на оценката – през предишния и по-миналия сезон. При нов успех, и през тази година, черно-белите ще изравнят връх на ЦСКА. Армейците са единственият отбор, който е троент притежател на оценката, и то на два пъти в историята си (1972, 1973, 1974 и 1987, 1988, 1989). Така Локомотив може да стане едвам вторият тим, завоювал три пъти поред Купата на България.

Локомотив Пловдив ще брани през днешния ден и друго свое върхово достижение. Тимът не познаван усета на загубата в шампионата към този момент 1240 дни – 14 следващи мача. За последно черно-белите отпаднаха на осминафиналите през октомври 2017-а след загуба с 1:2 от Славия на „ Васил Левски “, с продължения. После пловдивчани стигнаха до две следващи оценки през 2019 и 2020-а. Нещо повече, през август предходната година те завоюваха и Суперкупата. В дуела за трофея черно-белите победиха имено Лудогорец с 1:0 в Разград. Това им дава убеденост, че могат още веднъж да побеждават над зелените.

В три от 14-те следващи дуела без загуба Локо стигна до крайния триумф след продължения или дузпи. През 2019-а на четвъртфиналите бе преодолян Етър след удари от бялата точка на „ Ивайло “. Купата предходната година бе извоювана във финала с ЦСКА след дузпи, а през есента на предходната година на 1/16-финалите отборът игра продължения против аматьорския Загорец, с цел да завоюва инфарктно с 4:3. От Трета лига бе и предходният противник в конкуренцията – Беласица, който бе надвит още веднъж много мъчно – поврат за 2:1 на „ Лаута “ в края.

Добрата вест за треньора на Локо Александър Тунчев е бързото възобновяване на капитана Димитър Илиев, който поради контузия пропусна домакинския мач против Берое. Обнадеждаващо за черно-белите в дуела със заралии се включи последното ново попълнение Паоло Уртадо. Тунчев има проблеми в защитния вал, където титулярният вратар Мартин Луков се възвръща след интервенция, а главният бранител Лукас Масоеро е лекува контузия.

Черно-белите от през вчерашния ден са в Разград, където нощес организираха занятие на терен, който общително им бе възложен от домакините.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР