Локомотив изпрати първия полусезон в елита по противоречив начин. Тимът

...
Локомотив изпрати първия полусезон в елита по противоречив начин. Тимът
Коментари Харесай

Рекордно начало и лош край за полусезона на Локомотив

Локомотив изпрати първия полусезон в елита по спорен метод. Тимът стартира повече от съвършено с рекордна победна серия, а по-късно приключи с неприятен край от едвам два триумфа в последните си 11 мача.
Прочетете още
Стартът на Локо беше с дерби против Ботев, което приключи 1:1 на " Лаута ".

След това от втория кръг до десетия кръг отборът записа цели 9 следващи победи, което беше безспорен клубен връх. Тимът съумя да усъвършенства даже връх от шампионския сезон 2003-2004. Победната серия от 9 следващи триумфа беше безспорен връх за тима в границите на един сезон. Локо беше и много време на първото полувреме в класирането.

По време на този интервал обаче " смърфовете " се разделиха с играчи като Матеус Да Силва и Пиер Зебли, което повлия доста отрицателно изключително като се има поради и късата аварийна пейка на Локо. Всъщност отборът не съумя да реши казусът с дребното варианти от аварийна пейка и действително полусезона го изиграха едвам 15 играчи, а останалите имаха много по-малка роля. Късата пейка и неналичието на Зебли и Матеус си пролича най-много след 10-ия кръг, когато отборът записа едвам три триумфа в 12 мача.

По време на рекордната серия Локо беше непобеден в интервала 27 май 2023 - 23 септември 2023г., което си е съществено достижение. Локомотив беше неподебен като посетител от май 2023г. до 25 ноември 2023г.

Тимът нямаше никакъв шанс в осминафиналите за Купата и срещна първенеца и притежател на трофея Лудогорец като посетител в Разград и отпадна от шампионата.

Така за Локомотив остава единственият късмет да се бори за евроквота през шампионата. Тимът зимува на 4-то място с 38 точки на 7 точки от водача Черно море и на 4 от втория и третия - Лудогорец и ЦСКА. В шампионата единствено първите две места дават сигурно място в евротурнирите. Третият може да се класира непосредствено за Европа, само че взаимозависимост от това кой завоюва Купата третата позиция може да даде единствено баражи за евротурнирите против седмия. Четвъртото място може да не даде нищо в случай че носителят на Купата не се е класирал за евротурнирите, само че в случай че е някои от класиралите се тимове ще даде бараж.

В Локомотив имаше и съществени разтърсвания, които бяха разкрити от изпълнителния шеф Павел Колев. Колев разкри скандални неща за ръководството при започване на декември. Припомняме, че сега действително Локо се управлява от двама притежатели - Христо Крушарски и Адам Сотков.


Динко Хоркаш беше избран за състезател на 2023-та за Локо, само че не е ясно дали ще остане в клуба

Треньорът Томаш разкри, че към момента не е наясно със селекцията и подготовката, което сигурно не е добре. Единственото ясно е, че отборът ще започва подготовка на 8 януари, само че не е ясно къде ще бъде извършен зимният лагер и няма изясненост към селекцията. 

За Локо има единствено един вид да остане в битката за класиране на евротурнирите, а точно да направи селекция и да резервира главните си играчи.

Лошите вести към запазването на титулярите обаче са повече, тъй като двете най-големи звезди на отбора през този полусезон вратарят Динко Хоркаш и бразилецът Джовани съвсем несъмнено ще изоставен още през зимата.

Иначе несъмнено играчите на полусезона за Локомотив са вратарят Динко Хоркаш и бразилецът Джовани, който записа 7 гола и 6 асистенции. Хоркаш беше определен от почитателите за номер 1 на 2023-та година. 



За Локомотив предстоят значими дни, в които би трябвало да се решат много проблеми, с цел да може тимът да наподобява по-добре при започване на втория полусезон. 

Проблемът наименуван къса аварийна пейка също би трябвало да бъде решен, тъй като е мъчно да играят по 14-15 играчи за един полусезон. 

Ето и цифрите на полусезона на Локомотив:

Класиране: 4-то място 38 точки - 11 победи, 5 равенства, 4 загуби - 32:21 голова разлика 

С Купата на България 12 победи, 5 равенства, 5 загуби при голова разлика 36:28

Голмайстор: Джовани - 7 

С най-вече асистенции: Джовани - 8

Най-много чисти мрежи: Динко Хоркаш - 8 

Най-добра серия: 9 следващи победи - рекордна за клуба

Най-голяма победа: Локомотив - Ботев Враца 4:0 и Локомотив - Крумовград 4:0

Дузпи: 5 изпълнени 5 вкарани 

Заб. в статистиката влизат и мачовете в шампионата за Купата на България

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР