„Логистически и практически е абсолютно невъзможно да се справим без

...
„Логистически и практически е абсолютно невъзможно да се справим без
Коментари Харесай

Експерт: Без рафинерията е абсолютно невъзможно да се справим

„ Логистически и на практика е безусловно невероятно да се оправим без рафинерията ". Това съобщи Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация разяснява в студиото на „ Здравей, България ". На въпроса какво ще стане в случай че България не успее да отбрани позицията с изключението при петролно ембарго, той отговори, че ще има огромни усложнения на пазара.

„ За шест месеца Българската петролна рафинерия никога не може да стартира да обработва различен тип нефт. В момента тя не може да работи с по-малко от 50-60% съветски петрол - по този начин е настроена ", твърди специалистът. По думите му едно нейно пренастройване би спряло активността й за два-три месеца. Светослав Бенчев изясни, че при планов ремонт, рафинерията планува ресурс, с цел да попълни неналичието на пазара по време на прекратената й работа. В момента подобен ресурс няма. За да се пренастрои рафинерията в този момент, трупането на ресурс от горива би лишило най-малко година и половина.

Бенчев разяснява и отстъпката от 25 ст./л., която властта планува за зареждане на гориво от частни лица до 50 л. Той съобщи, че се разискват разнообразни разновидности, по които действително отстъпката да стига до хората.

Експертът изясни, че във Франция приспадат сумата непосредствено на касата в бензиностанцията. В Гърция се дават по 60 евро на домакинство.

Източник:NOVA

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР