Лодка с мигранти потъна край тунизийския пристанищен град Сфакс, в

...
Лодка с мигранти потъна край тунизийския пристанищен град Сфакс, в
Коментари Харесай

5 загинали и 7 изчезнали след като лодка с мигранти потъна край бреговете на Тунис

Лодка с мигранти потъна край тунизийския пристанищен град Сфакс, вследствие на което са починали петима души, а седем други са изчезнали , оповестява " Асошиейтед прес ". Сред починалите има и дете.

От общо 35 души на борда, двадесет и трима мигранти са избавени . Повечето от тях са тунизийци, сподели Фаузи Масмуди, представител на съда в Сфакс. Лодката е потънала в понеделник малко откакто е напуснала региона на Сфакс, добави той.

Градът е началната точка за множеството опити за пресичане на Средиземно море до Италия.

Съдът в Сфакс стартира следствие, с цел да откри повода за случая. Два дни по-рано друга лодка с мигранти е потънала край Габес , пристанище в югоизточен Тунис, на към 150 километра от Сфакс. Тогава са починали дете и 20-годишен мъж, а други петима души остават в неопределеност.

Преди това редица други лодки са претърпели злополуки край крайбрежията на Северна Африка и покрай италианските крайбрежия.
 Нова покруса с мигранти край Лампедуза
Нова покруса с мигранти край Лампедуза

Двама починали и към 30 изчезнали след потъването на две лодки с мигранти

Мигранти от Тунис са слезли на три дребни италиански острова в границите на два дни, споделиха от службите. Отделно, благотворителен транспортен съд извърши 15 избавителни интервенции, а италианската брегова защита в неделя извади тяло край западния бряг на Сицилия от корабокрушение.

Миналата седмица търговски транспортен съд взе на борда си четирима оживели, които са се носели в лодка на контрабандисти. Те описаха по какъв начин са паднали в морето, откакто талази са обърнали плавателния съд, както и че 41 техни спътници са починали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР