Лодка с 28 пътници потъна в Казан. Само по щастлива

...
Лодка с 28 пътници потъна в Казан. Само по щастлива
Коментари Харесай

Лодка с 28 пътници потъна навръх годишнината от трагедията с България ВИДЕО

Лодка с 28 пасажери потъна в Казан. Само по щастлива случайност няма жертви, множеството от пасажерите са доплували до стоящата наоколо баржа, други са били избавени от самия съд.

Според телеграм канала БАЗА, компания от хора е наела лодката, с цел да отпразнува рожден ден. Първоначално те желали да вземат корабче за 25 души, с цел да отплават до село Горен Услон и да честват там. Но в деня на празненството нужната лодка се оказала на ремонт и наемодателят дал лодка за 12 души.

„ Въпреки това пасажерите се съгласиха да се качат на борда даже след необикновената молба на капитана: той помоли, в случай че някой има въпроси, да отговорят, че са били 12 (въпреки че на борда имаше 28 души) “, написа БАЗА.

Пътниците описват, че моторницата не е имала избавителни жилетки, избавителни шамандури, виждал се и кренът. По време на плаването лодакат почнала да потъва, а капитанът уверил, че „ всичко е наред “.

По това време водата идвала зад борда, моторната лодка почнала да се накланя и пасажерите падали във водата.

В мрежата се появи видео от мястото на случая - спасители бързат към останките на лодката. И по-късно хората бяха отведени на брега, където ги чакаха следователи.

Според предварителната версия лодката е потънала заради претоварване, нарушаване на разпоредбите за употреба. В момента се правят инспекции, ще бъде формирано досъдебно произвеждане.

Припомняме, че на 10 юли 2011 година в Татарстан, в региона на Куйбишевското язовир, потъна туристическият транспортен съд " България ".

Тогава имаше пороен дъжд, надигна се мощен вятър, корабът влезе в завой с крена - водата влезе в каютите през илюминаторите. Загинаха 122 души.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР