Лизинът е основна аминокиселина, необходима за правилния растеж, телесните функции

...
Лизинът е основна аминокиселина, необходима за правилния растеж, телесните функции
Коментари Харесай

Как да си набавяте незаменимата аминокиселина лизин?

Лизинът е съществена аминокиселина, нужна за верния напредък, телесните функционалности и производството на сила. Може също по този начин да поддържа здравето на костите, да ускори имунната система и да насърчи растежа на мускулите.

Ако си спомняте от часовете по биология, аминокиселините са градивните детайли на протеина – един от трите макронутриента в храната дружно с въглехидратите и мазнините. Както растителните, по този начин и животинските протеини се състоят от 20 аминокиселини. Човешкото тяло се нуждае от всички тях, с цел да създава протеините, нужни за оптимално здраве.

Единадесет от тези аминокиселини са " несъществени " и се създават в задоволителни количества от тялото ви. Останалите девет обаче са „ основни “, което значи, че би трябвало да се набират посредством храната, защото тялото ви не създава задоволителни количества от тях.

Сред незаменимите аминокиселини е лизинът. Тялото ви се нуждае от тази незаменима аминокиселина, с цел да имате здрави кости и добра имунна функционалност. Разбира се, лизинът е жизненоважен и за мускулния напредък.

Изследвания демонстрират, че лизинът нормално е в по-малки количества в растителните протеини, в сравнение с в тези от скотски генезис. Това е по този начин, тъй като множеството скотски протеини са цялостни протеини (съдържат задоволителни количества от всичките девет съществени аминокиселини), до момента в който доста растителни протеини не съдържат някои аминокиселини.

 Добави изложение

Кои са храните с най-голямо количество лизин? Сирене пармезан: 3,3 грама на 100 грама Соеви зърна: 2,7 грама на 100 грама Пиле: 2,6 грама на 100 грама Скариди: 2,2 грама на 100 грама Риба звук: 2,1 грама на 100 грама Свинско месо: 1,9 грама на 100 грама Леща: 1,7 грама на 100 грама Боб: 1,5 грама на 100 грама Агнешко месо: 1,5 грама на 100 грама Телешко месо: 1,4 грама на 100 грама Тиквени семки: 1,2 грама на 100 грама Шамфъстък: 1,1 грама на 100 грама Яйца: 0,9 грама на 100 грама Кисело мляко: 0,8 грама на 100 грама Овесени ядки: 0,7 грама на 100 грама Спирулина: 0,3 грама на 100 грама Киноа: 0,2 грама на 100 грама

За хората, изключващи от храненето си месни храни или такива с напълно скотски артикули, лизин могат да си набират още с консумация на повече сушени домати, чушки, гъби, зелен грах, карфиол, листни зеленчуци като спанак и кейл, авокадо и круши .
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР