Лий може да има силата на урагана, когато достигне сушата по-късно днес, казват синоптиците

...
Бившият ураган Лий връхлита източна Нова Англия и югоизточна Канада
Коментари Харесай

Бившият ураган Лий връхлита източна Нова Англия и югоизточна Канада и се очаква да достигне сушата в събота, казаха синоптиците. Тъй като бурята се приближи до Нова Скотия, тя се превърна в посттропически циклон, но се очаква да бъде „със или малко под силата на урагана“, когато достигне сушата около границата между САЩ и Канада, каза Националният център за ураганите в събота сутринта.

Бурята беше ураган от категория 1 в петък и в един момент миналата седмица имаше сила от категория 5.

Старшият продуцент на времето и климата в CBS News Дейвид Паркинсън каза, че канадските морски провинции Нова Скотия, Нова Брунсуик и остров Принц Едуард щяха да изпитат най-лошите последици от Лий. Центърът на ураганите очаква крайбрежието на Мейн също да претърпи условия на тропически бури и крайбрежни наводнения.

В Нова Англия Лий се очакваше да вали 1-4 инча дъжд в източен Мейн и далечния източен Масачузетс, според центъра за ураганите. Крайбрежните райони на Мейн могат да видят вълни от 20 фута, а части от крайбрежието на Масачузетс могат да видят вълни от 15 фута, каза Паркинсън.

според центъра. Властите призовават хората да не се съсредоточават изцяло върху центъра на бурята, защото последиците от нея могат да се усетят на стотици километри.

Къде е ураганът Лий?

Центърът на бурята беше на около 105 мили юг-югоизточно от Ийстпорт, Мейн, и около 150 мили западно-югозападно от Халифакс, Нова Скотия, според центъра на ураганите. Лий се движеше на север с 22 мили в час.

Преди бурята беше в сила наблюдение за ураган за части от югоизточна Канада. Часовникът означава, че са възможни ураганни условия за района. По-рано Лий подтикна да бъде издаден часовник за урагани в Мейн за първи път от 2008 г., съобщи Паркинсън.

Предупреждение за тропическа буря беше издадено от Портсмут, Ню Хемпшир, на север до границата между САЩ и Канада и части от югоизточна Канада. Предупреждението означава, че в района се очакват условия за тропически бури до неделя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР