Ливърпул записа серия от слаби резултати през последните седмици. Истината

...
Ливърпул записа серия от слаби резултати през последните седмици. Истината
Коментари Харесай

Какво се случва в Ливърпул?

Ливърпул записа серия от слаби резултати през последните седмици. Истината е, че от началото на сезона тимът на Юрген Клоп не съумява да убеди с представянето си. Вероятно нямаше да се обръща внимание на проблемите в игровата част на Ливърпул, в случай че имаше положителни резултати, само че и те отсъстват. 

Глътка въздух за почитателите на тима бяха триумфите против Астън Вила и Лестър, само че и там се виждаха изключителни недостатъци в отбрана. Но дали в действителност казусът е единствено в тази защитна 4-ка? Причините за представянето в защита няколко. Може би една от най-важните е слабата форма на Фабиньо, който не се показва на нормалното си равнище. Липсват задоволително тактически фалове от него в средата на терена, които да стопират офанзивите на съперника. Такива, каквито прави Родри от Манчестър Сити да вземем за пример.

За проблемите в отбранителен проект на Трент Александър-Арнолд се приказва непрекъснато. Юрген Клоп доста пъти е защитавал своя краен защитник, казвайки, че му харесва метода на игра на футболиста и не счита, че е слаб бранител. Другите тимове знаят за слабостите на Александър-Арнолд и съумяват да ги експлоатират, като насищат точно тази зона по терена.

При обстановката с втория гол на Брентфорд, дело на Йоан Уиса се следи по какъв начин точно двама индивида са към крайния защитник, като го слагат в извънредно неуместна обстановка. Нека не забравяме и позицията на Трент Александър-Арнолд по терена, защото той е изнесен извънредно високо напред, като това е решение на мениджъра.

Основен проблем са и травмите в състава. Диого Жота, Луис Диас и Артур са дълготрайно контузени. Поради контузии от началото на сезона отсъстваха Джо Гомес, Ибрахима Конате, Андрю Робъртсън, Джордан Хендерсън, Тиаго, Наби Кейта, Роберто Фирмино, както и някои от аварийните футболисти на тима. Сега, евентуално отвън игра за към месец ще бъде и Върджил ван Дайк. Проблемите с травмите в Ливърпул са доста значимо нещо. Но не тъй като са факт, а би трябвало да се намерения за повода, заради която се случва това.

Мърсисайдци имаха проблем с контузени играчи и през сезон 2020/2021, когато приключиха на трета позиция. Няма по какъв начин да обсъждаме равнището на медицинския щаб и по какъв начин те се оправят с контузиите на играчите, защото нямаме достъп до информация за техния метод. Някои спекулират, че тренировките на Юрген Клоп са извънредно изтощаващи и това също в някакъв миг може да способства до травма на даден състезател. 

Ливърпул няма проблем с отбелязването на голове, а със основаването на положения от полузащитата, както и във фаза отбрана. Стилът на Юрген Клоп е това, той няма да се промени. Единствено могат да се прибавят някои елементи. Мнозина се надяват, че в случай че пристигна атакуващ футболист като Джуд Белингам, проблемите на тима ще се решат. Това обаче не е по този начин, тъй като в отбранителен проект, компликациите остават. Последната суха мрежа на Ливърпул във Висшата лига е от 19-ти октомври.

Да, евентуално, в случай че отборът разполагаше с всички налични футболисти, обстановката ще е друга. Но точно това е задачата на огромните тимове - да разполагат с най-малко 22 съвсем равностойни играчи, които да могат да запълнят неналичията на дадени футболисти, в случай че това се постанова. Програмата на Ливърпул не става по-лесна, а очакванията на почитателите на отбора са все по-песимистични във връзка с представянето на тима в трите шампионата, в които към момента вземат участие.

Един атакуващ и изобретателен полузащитник няма да реши всички проблеми при мърсисайдци, колкото и да им се желае на последователите. Нека не забравяме, че човек като Фабиньо няма безусловно никакъв заместител с изключение на младата вяра Стефан Байчетич. Джорджан Хендерсън опита да застане на позицията на бразилеца в срещата против Лестър и направи може би най-слабия си мач от началото на сезона. Мнозина настояват, че проблемите на Ливърпул са в отбрана, само че неналичието на добра халфова линия също е определяща за внезапния спад в играта на мърсисайдци.

Програмата на тима е сложна - следва мач с Уулвърхямптън за ФА къп, а след това и посещение от Брайтън във Висшата лига, както и домакинство на Челси. В Шампионска лига Ливърпул ще се изправи против Реал Мадрид, а проблемите пред Юрген Клоп и неговия щаб се усилват, само че всички чакат да видят решенията на немския експерт в тази сложна обстановка.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР