Ливърпул възкръсна и изравни от 0:2 до 2:2 срещу Арсенал

...
Ливърпул възкръсна и изравни от 0:2 до 2:2 срещу Арсенал
Коментари Харесай

Какво дерби! Ливърпул изпусна велик обрат срещу Арсенал в зрелищен сблъсък

Ливърпул възкръсна и изравни от 0:2 до 2:2 против Арсенал в дербито от 30-ия кръг на британската Висша лига, а в добавеното време на срещата изтърва и цялостния поврат след фрапантни пропуски. Лондончани завоюваха първия мач сред двата отбора с 3:2 по-рано през сезона на „ Емирейтс ", само че не престават да нямат триумф на " Анфийлд “ от 2012 година насам.

Габриел Мартинели (8) и Габриел Жезус (28) дадоха удобен задатък на гостите, само че Мохамед Салах (42) и Роберто Фирмино (87) изравниха. Така мърсисайдци продължиха серията си на четири следващи мача без триумф, което им отрежда осмата позиция с 44 точки, на 12 от четвъртото място в битката им за класиране в Шампионската лига следващата година. В същото време „ артилеристите “ мечтаят за купата, само че имат 73 точки на върха и единствено шест задатък пред втория Манчестър Сити, който е с мач по-малко, а е с по-добра голова разлика и до края на сезона има домакинство против " топчиите " на " Етихад ".

Преди първия съдийски сигнал на " Анфийлд " имаше минута безмълвие в памет на жертвите от нещастието на „ Хилзбъроу “.

" Артилеристите " започнаха по-активно и още преди да е изтекла и минута сътвориха първата обстановка за гол. Габриел Мартинели проби отляво, мина около Трент Александър-Арнолд в наказателното поле и опита удар от дребен ъгъл, само че Андрю Робъртсън го спря, а шутът на Гранит Джака бе блокиран. Ливърпул отговори в шестата минута, когато Коди Гакпо получи на левия фланг, влезе във вътрешността и стреля от границата на наказателното поле, само че над вратата. Две минути по-късно Букайо Сака комбинира с капитана Мартин Йодегаард, който опита да му върне жеста, само че се получи рикошет в крайници на Върджил ван Дайк и топката попадна в Габриел Мартинели, който влезе в наказателното поле, където никой не съумя да го спре и бразилецът пусна топката около сънародника си Алисон в долния му десен ъгъл за 0:1.

В 12-ата минута Мартинели получи отляво, влезе в наказателното поле, а по-късно върна леко топката за връхлитащия Олександър Зинченко, който стреля мощно без закъснение, само че този път Алисон избави и мазета в корнер. Пет минути по-късно Сака центрира от границата на наказателното поле отдясно към далечната греда, където Габриел Жезус опита да засече от дребен ъгъл, само че в навън. Ливърпул сътвори най-хубавото си състояние в 20-ата минута, когато Робъртсън лиши топката в половината на Арсенал от Сака, след което Къртис Джоунс комбинира с Фабиньо, а той от своя страна изведе с отлично подаване по въздуха Анди Робъртсън отляво в наказателното поле и в последна сметка ударът на последния прати топката около вратата в навън.

Двадесет минути след първия гол Арсенал удвои задатъка си. Мартинели беше с съществена заслуга за попадението, откакто беше изведен отляво на скорост по превъзходен метод от Джака и центрира на границата на вратарското поле, където Жезус съумя да се вклини сред Ван Дайк и Робъртсън и да вкара с глава във вратата на Алисон за 0:2.

Лека бавно домакините започнаха да играят по-добре и в 33-ата минута капитанът им Джордан Хендерсън изведе зад отбраната Мохамед Салах, който влезе отдясно в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, само че не откри задачата.

Три минути преди края на първата част Робъртсън овладя на гърди и откри Гакпо в половината на Арсенал, който пък комбинира с Джоунс. Той напредна отляво до наказателното поле, изчака добре Диого Жота и технично му даде топката с пета, след което португалецът центрира. Хендерсън опита да засече, само че прати топката към далечната греда, а там Салах бе изтърван от Габриел Магаляеш и от близко бе прецизен за 1:2. В третата минута от добавеното време „ алените “ бяха доста покрай изравняването. Александър-Арнолд центрира отдясно към далечната греда, където Жота отигра, само че Аарън Рамсдейл мазета. Топката обаче попадна на пътя на Хендерсън, който от междинна отдалеченост шутира над гредата.

Ливърпул натисна след почивката и в 49-ата минута Гакпо изведе Салах отдясно в наказателното поле, а египтянинът реши да стреля от дребен ъгъл и сгреши. Три минути по-късно при центриране от корнер в наказателното поле на гостите последва безредие, а Холдинг събори Жота и съдията уточни бялата точка. С осъществяването се зае Салах, който обаче стреля около дясната греда на Рамсдейл в навън, пропускайки втора дузпа този сезон.

В 57-ата минута Робъртсън центрира отляво в наказателното поле, където Холдинг отклони с глава към втора греда, където Салах овладя с десния крайник и стреля технично с левия, само че Рамсдейл избави. След час игра Клоп пусна на терена Тиаго Алкантара и Дарвин Нунес, които замениха Къртис Джоунс и Диого Жота.

След спокойни минути в 74-ата Джака изведе на скорост Мартинели по левия фланг, който се стрелна в наказателното поле и центрира към далечната греда за Сака, само че Робъртсън направи шпагат, който успокои топката и Алисон улови. Секунди по-късно домакините сбъркаха при изнасянето на топката и Йодегаард стреля пред наказателното поле, само че бразилският пазач отново хвана топката.

В 81-ата минута Дарвин Нунес бе изведен самичък против вратаря, само че чудесната интервенция на Аарън Рамсдейл предотврати изравнително попадение. Четири минути по-късно Сака центрира от корнер към границата на вратарското поле, където Роберто Фирмино изпусна Габриел Магаляеш, който с глава нанесе прецизен изстрел, само че Алисон улови. В 87-ата минута Хендерсън комбинира с Александър-Арнолд отдясно, бранителят преодоля Зинченко, влезе в пеналтерията и центрира към втора греда във вратарското поле, където Роберто Фирмино вкара с глава във вратата на Рамсдейл за 2:2. В четвъртата минута от добавеното време мърсисайдци бяха покрай цялостния поврат, откакто Салах засече центриране във вратарското поле, само че не уцели вратата. Минута по-късно Рамсдейл избави с опитност нов удар на Салах.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР